Ana SayfaDünya‘Babalık iddiası’ üzerine ölümünden 30 yıl sonra Salvador Dali’nin mezarı açıldı

‘Babalık iddiası’ üzerine ölümünden 30 yıl sonra Salvador Dali’nin mezarı açıldı

HABER MERKEZİ – Dünyaca ünlü ressam Salvador Dalí’nin mezarı ölümünden yaklaşık 30 yıl sonra Pilar Abel isimli bir “falcı”nın ünlü sanatçının tek çocuğu olduğunu iddia etmesi üzerine DNA testi için açıldı.

Pilar Abel, yaklaşık on yıldır Salvador Dalí’nin tek çocuğu olduğunu, bunun aileler tarafından bilindiğini iddia etse de bu süre boyunca Dalí’nin eşyalarından örnekler alınarak yapılan testler iddiaları doğrulamaya yetmemişti.

Guardian’ın haberine göre, Katalonya Mahkemesi, Dalí’nin çocuğu olduğunu ilk olarak babaannesinden ‘Sen benim torunum değil harika bir ressamın kızısın, seni çok seviyorum. Aynı baban gibi sen de tuhafsın’ sözleriyle öğrendiğini ve Dalí’nin bıyık hariç fiziksel olarak kopyası olduğunu iddia eden ‘falcı’ Abel’in ‘babalık davası’ üzerine Salvador Dalí’nin mezarını açtırdı.

1989’da hayatını kaybeden ünlü İspanyol ressam Salvador Dalí, kendisi için tasarladığı Figueres Katalonya’daki bir müzenin mahzeninde gömülüydü.

Pilar Abel

Perşembe günü müzenin son ziyaretçileri binadan ayrılınca, ‘babalık iddiaları’nı doğrulamak için dişlerinden ve kemiklerinden biyolojik örnekler alınması amacıyla mezarın üzerindeki 1.5 tonluk taş levha kaldırıldı ve Dalí’nin tabutu yaklaşık otuz yıl sonra tekrar çıkarıldı.

‘Anlaşılamayan’ ressamın tabutundan droneların ve diğer insanların görüntü almasını engellemek için müzenin etrafı tentelerle çevrildi.

Katalonya Yüksek Mahkemesi gece yarısı yaptığı açıklamada “Salvador Dalí’nin kalıntılarından biyolojik örnekler alınmıştır. DNA örnekleri Madrid’e gönderilerek Pilar Abel’in örnekleri ile karşılaştırılacak” dendi.

Bir ya da iki ay içerisinde çıkması beklenen sonuçlar doğrultusunda Abel iddialarını doğrulayabilirse, İspanyol yasalarına göre Dalí’nin mirasının dörtte birine sahip olacak.


Karınca Dış Haberler

 

Previous post
Gökova Körfezi'nde 6.6 büyüklüğünde deprem: İki kişi yaşamını yitirdi
Next post
Kriz giderek büyüyor, Almanya sertleşiyor, yeni önlemler gündemde