Ana SayfaToplumsal CinsiyetBir kayyum ‘icraatı’: Kadın yaşam merkezi kuran kursuna dönüştürülüyor

Bir kayyum ‘icraatı’: Kadın yaşam merkezi kuran kursuna dönüştürülüyor

HABER MERKEZİ – Kızıltepe’de, kadınların sağlık ve fitness eğitimi aldığı Ubeydullah Eren Sağlık Yaşam Alanı kayyum talimatıyla kuran kursuna dönüştürülüyor.

Demokratik Bölgeler Partili (DBP) belediye eş başkanları görevden alındıktan sonra yerlerine getirilen kayyumların kadın kurumlarına yönelik icraatlerine bir yenisi daha eklendi.

Mardin’in Kızıltepe Belediyesi’ne kayyum olarak getirilen Kaymakam Ahmet Odabaşı, 2015 yılında faaliyete giren, kadınlara spor ve fitness eğitimi verilen Ubeydullah Eren Sağlık Yaşam Alanı’nı Kuran Kursuna çevirme kararı aldı.

Gazete Şûjin’de yer alan habere göre kayyumun göreve başladığı günden bu yana faaliyetleri durdurulan merkezin içi de boşatıldı.

“Kayyumdan sonra kadın kurumunun önü karakol gibi oldu”

Kayyum daha önce kadınların kazanımları ile kurulan Nuda Kadın Kurumunu da ‘ Hanım Eline’ çevirmişti.

Kayyımdan önce belediye bünyesinde çalışan ve ismini vermek istemeyen bir kadın ise, “ Kayyım geldiğinde ilk işi Nuda ismini değiştirmek oldu. Kayyumdan sonra kadın kurumunun önü zaten karakol gibi oldu. Hiçbir kadın gitmiyor artık. Oraya gidenlerde daha çok asker, polis ve memur eşleri. İlçede ki kadınlar güvenmedikleri için gitmiyorlar onların yanına” diye konuştu.

Kayyumun ayrıca küçük çocuklara dini eğitim ve 15 Temmuz konulu kitaplar dağıttırdığı da belirtildi.

Previous post
'Muhalefetin sesi kısılıyor': İçtüzük değişikliğinin 14 maddesi kabul edildi
Next post
ABD: Binlerce IŞİD üyesi Türkiye üzerinden Suriye'ye girdi, sınırı mühürlemeliyiz