Ana SayfaGüncelDemirtaş’a verilen hapis cezası kararı bozuldu

Demirtaş’a verilen hapis cezası kararı bozuldu

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a Doğubayazıt 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından, ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılamak suretiyle Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ iddiasıyla verilen hapis cezası bozuldu.

Halen tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a, 21 Şubat’ta Doğubayazıt 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılamak suretiyle Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ iddiasıyla 5 ay hapis cezası verilmişti.

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi ise bugün açıkladığı kararla Demirtaş hakkında verilen cezayı bozdu.

HDP Basın Bürosu’nun verdiği bilgeye göre mahkeme Demirtaş hakkındaki bu hükmü, Demirtaş’ın avukatlarının, benzeri konuşmaları nedeniyle başka mahkemelerde süren davalarının birleştirilmesi talebinin yerine getirilmemesi nedeniyle bozdu.

  Demirtaş'a da hapis cezası: HDP Eş Genel Başkanı'na 5 ay hapis

HDP’nin 11 vekili tutuklu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da dahil, partinin bir diğer eş genel başkanı Figen Yüksekdağ ile Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Grup Başkanvekili İdris Baluken, Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Muş Milletvekili Burcu Çelik, Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ve HDP Siirt Milletvekili Besime Konca tutuklu bulunuyor.