Ana SayfaGüncel‘Demirtaş’a yönelik her türlü hakaret halkların iradesine çarpıp dönecektir’

‘Demirtaş’a yönelik her türlü hakaret halkların iradesine çarpıp dönecektir’

HABER MERKEZİ – Figen Yüksekdağ, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yönelik ‘terörist’ ifadesi kullanamasına tepki göstererek, “Bu saldırı da diğerleri gibi gerçeğin güneşini karartamayacaktır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski eş genel başkanı Figen Yüksekdağ’ın, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Almanya’nın Hamburg kentinde G20 Zirvesi sırasında yaptığı konuşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için ‘terörist’ demesine tepki gösteren Yüksekdağ, Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nden yolladığı mesajla “Demirtaş’a yönelik her türlü hakaret halkların iradesine çarpıp dönecektir” dedi.

Yüksekdağ’ın açıklaması şöyle:

AKP Genel Başkanı, demokratik siyasetin meşru yollarıyla başa çıkamadığı halkların iradesini hapsederek boğacağını sandı, yanıldı. Şimdi ise bütün dünyaya kendisini ve ülkesini rezil etmek pahasına ucuz ve eğreti yaftalamalarla, hakaretlerle durumu kurtarmaya çalışıyor. Ama görüldüğü gibi daha da batıyor.

Selahattin Demirtaş ve HDP, gayrimeşru hale gelmiş siyasi iktidar karşısında meşrutiyetin ve haklılığın sembolü olmuştur. Demirtaş 6 milyon insanın iradesidir. Her türlü hakaret ve çamur atma faaliyeti bu iradeye çarpıp dönecektir. Bu saldırı da diğerleri gibi gerçeğin güneşini karartamayacaktır.

AKP Genel Başkanı’nı, HDP Eş Genel Başkanı’na “terörist” demeden önce bölgesel ve küresel terör örgütleriyle yaptığı işbirliğinin hesabını vermeye çağırıyoruz. Kendisine sözlerini bizler de aynen iade ediyoruz.

Kandıra 1 No’lu F Tipi Hapishanesi’nde tutulan milletvekilleri ve seçilmiş siyasetçiler adına

Figen Yüksekdağ
13 Temmuz 2017

Erdoğan ne demişti?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen G20 zirvesi sonrası bir basın toplantısı düzenlemişti.

Erdoğan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a ilişkin yönetilen bir soru üzerine şu ifadeleri kullanmıştı:

Teröristleri cezaevlerinden bırakma yetkisi bizde değildir. Söylediğiniz kişi bir teröristtir. Öyle bir teröristtir ki, bütün Kürt kardeşlerimi sokağa döküp, 53 Kürt kardeşimi öldürten bir teröristtir. Bunlar bizim arkamızda PKK var, YPG var diye meydan okuyan kişilerdir.

Previous post
Türkiye'deki Suriyeli mülteciler için 7 maddelik acil eylem planı
Next post
Barış söylemini ve farkındalığı arttırmak için Güney Sudan'da 'Ana Taban' sanat hareketi