Ana SayfaDünyaDSG’den operasyonun sürdüğü Rakka’da açıklama: Kentin yüzde 45’i IŞİD’den kurtarıldı

DSG’den operasyonun sürdüğü Rakka’da açıklama: Kentin yüzde 45’i IŞİD’den kurtarıldı

HABER MERKEZİ – Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için sürdürülen “Büyük Savaş” adlı operasyon 47. gününde. İlk kez Rakka kent merkezinde açıklama yapan Demokratik Suriye Güçleri, kent merkezinin yüzde 45’inin IŞİD’den kurtarılarak, kontrolleri altına alındığını duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi olan ‘Büyük Savaş’ 47. Gününde.

DSG ilk kez çatışmaların sürdüğü Rakka kent merkezinde operasyona ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Sebehiye Mahallesi’ndeki 4 katlı bir binanın üstünde yapılan açıklamaya, Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Sözcüsü Cihan Şex Ehmed ve DSG komutanları katıldı.

Ehmed, 8 mahalleyi IŞİD’den kurtararak kentin yüzde 45’ini kontrol altına aldıklarını söyledi.

dihaber’de yer alan haberde 8 mahallede binlerce sivili IŞİD’den kurtardıklarını belirten ve önceliklerinin sivillerin can güvenliği olduğunu ekleyen Ehmed şunları söyledi:

Rakka’nın yüzde 45’i bizim kontrolümüze geçti. 8 Mahalleyi özgürleştirdik. 6 mahallede de şiddetli çatışmalar devam ederken, 2 mahallenin de kurtarılması an meselesi. Güçlerimizin bu mahalleri de özgürleştirerek, yollarına devam edecek.

Aldığımız her yerde sonrasında temizlik operasyonları da gerçekleştiriyoruz. Güçlerimiz büyük bir temkinlikle çetelerin döşediği mayınları temizleyerek, yollarına devam ediyor. Bugüne kadar binlerce sivili kurtardık. Bizim temel amacımız budur. Sivillerin kurtarılması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.