Ana SayfaGüncelDTK’ye yönelik soruşturma kapsamında 4 kişi daha tutuklandı

DTK’ye yönelik soruşturma kapsamında 4 kişi daha tutuklandı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da DTK’ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Diyarbakır Tabip Odası eski başkanlarından Dr. Selçuk Mızraklı, Eğitim Sen Genel Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Ebru Yiğit, İHD MYK üyesi ve İç Anadolu Bölge Temsilcisi Ali Rıza Yurtsever ile Mehmet Aydın tutuklandı.

Diyarbakır’da 19 Temmuz’da Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik soruşturma kapsamında DTK çalışanı Fırat Tursun, Diyarbakır Tabip Odası eski başkanlarından Dr. Selçuk Mızraklı, Dr. Şemsettin Koç ile Necdet İpekyüz, SES eski Diyarbakır Şubesi Başkanı Hülya Alökmen Uyanık, SES eski Diyarbakır Şubesi Başkanı ve DTK Divan üyesi Saliha Aydeniz, DTK Sağlık Komisyonu üyeleri Zühre Taş, Erdal Balsak, Prof. Dr. İrfan Açıkgöz, Dr. Osman Doğan, Eğitim Sen Genel Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Ebru Yiğit ve öğretmen Sadrettin Kaya gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlardan Dr. Şemsettin Koç, emekli öğretmen Zöhre Taş ve DTK Divan üyesi Saliha Aydeniz 21 Temmuz’da “Örgüt üyesi” oldukları gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Erdal Barsak, Sadrettin Kaya ve Dr. Necdet İpekyüz ise 23 Temmuz’da emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

İfade işlemleri süren 6 kişi ise bugün Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi.

Diyarbakır Tabip Odası eski başkanlarından Dr. Selçuk Mızraklı, Dr. Osman Doğan, Eğitim Sen Genel Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Ebru Yiğit, İHD MYK üyesi ve İç Anadolu Bölge Temsilcisi Ali Rıza Yurtsever, Mehmet Aydın ile Serhat Bingöl savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından ‘örgüt üyesi’ oldukları iddiasıyla nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edildi.

Buradaki sorgularından ardından Diyarbakır Tabip Odası eski başkanlarından Dr. Selçuk Mızraklı, Eğitim Sen Genel Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Ebru Yiğit, İHD MYK üyesi ve İç Anadolu Bölge Temsilcisi Ali Rıza Yurtsever ile Mehmet Aydın aynı gerekçe ile tutuklandı.

Dr. Osman Doğan, Serhat Bingöl ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.