Ana SayfaToplumsal CinsiyetErkek şiddetine karşı özsavunmasını kullanan Yasemin Çakal tahliye oldu

Erkek şiddetine karşı özsavunmasını kullanan Yasemin Çakal tahliye oldu

HABER MERKEZİ – Kendisine fiziksel şiddet uygulayan ve cinsel saldırıda bulunan eşini özsavunma hakkını kullanarak öldüren Yasemin Çakal’ın yargılandığı davada tahliye kararı çıktı. Çakal tahliye edildiği Bakırköy Kadın Cezaevi önünde kadınların “Yaşasın kadın dayanışması” sloganlarıyla karşılandı.

Kendisine fiziksel şiddet uygulayan ve cinsel saldırıda bulunan eşini  meşru savunma hakkını kullanarak öldüren Yasemin Çakal’ın 2014 yılından bu yana tutuklu yargılandığı davanın karar duruşması Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davada daha önce Yasemin Çakal’ın maruz bırakıldığı şiddet Adli Tıp Ana Bilim Dalının verdiği raporla ispatlanmasına rağmen savcı mütalaasında “haksız tahrik altında eşi kasten öldürmeden” ceza verilmesini istemişti.

Karar duruşmasında söz alan Çakal’ın avukatı Meriç Eyüpoğlu, Çakal’ın evliliği boyunca maruz bırakıldığı şiddete dikkat çekti.

Çakal’ın maruz bırakıldığı şiddet sonrası büyük bir korkuyla kendisini ve oğlunu korumak için Özkan Kaymaklı’yı öldürdüğünü söyleyen Eyüpoğlu, Çakal’ın tahliyesini istedi.

Eyüpoğlu’nun taleplerinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Çakal’ın “korku ve heyecan altında işlediği suça ceza verilmesine yer olmadığına” karar vererek Çakal tahliyesine karar verdi.

Kararın ardından Yasemin Çakal tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi. Çakal’ı kadınlar ve ailesi karşılaştı. Kadınlar sık sık, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Kadın yaşam özgürlük” sloganlarını attı.

Tahliyesi büyük bir sevinçle karşılanan Çakal, cezaevi çıkışında kısa bir konuşma yaptı. Tahliye olduğu için mutlu olduğunu dile getiren Çakal, kendisiyle dayanışma gösteren kadınlara selam gönderdi.

 

 

Previous post
Ankara Valiliği’nden süresiz eylem yasağı: ‘Korku ve panik ortamı oluşturuyor’
Next post
Figen Yüksekdağ davasında tahliye çıkmadı: 'Bizim bir asra değecek bir davamız var o da barıştır'