Ana SayfaGüncelEsra Özakça ve Veli Saçılık dahil 6 ismin evine polis baskını

Esra Özakça ve Veli Saçılık dahil 6 ismin evine polis baskını

ANKARA – OHAL kapsamında yayınlanan KHK’ler ile mesleklerinden ihraç edilen ve Yüksel Caddesi’ndeki eylemlerini sürdüren Veli Saçılık, Esra Özakça, Acun Karadağ, Nazife Onay, Abidin Sırma, Nazan Bozkurt’un evlerine polis tarafından baskın düzenlendi. Evlerinde arama yapılan Özakça akşam saatlerinde düzenlenmek istenen yürüyüşte gözaltına alınmıştı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile mesleklerinden ihraç edilen ve Yüksel Caddesi’nde ‘İşimi geri istiyorum’ sloganı ile 140 gündür eylem yapan kamu emekçileri Veli Saçılık, Esra Özakça, Acun Karadağ, Abidin Sırma, Nazan Bozkurt’un evlerine akşam saatlerinde polisler tarafından baskın düzenlendi.

Evlerine baskın düzenlenen isimler hakkında gözaltı kararının olduğunu belirtilirken, evlerde yapılan aramaların da sona erdiği öğrenildi.

Veli Saçılık’ın ise baskın sırasında evde olmadığı ve İstanbul’da bulunduğu öğrenildi.

Evinde arama yapıldığını Twitter hesabından duyuran ve hakkında gözaltına kararı verilen Veli Saçılık ÇHD TV’ye yaptığı açıklamada, ‘Bizim tek suçumuz zalime zalim demektir ve boyun eğmemektir’ dedi.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın gözaltına alınıp tutuklanmalarının ardından başladığı açlık grevi eyleminde 45 günü geride bırakmak üzere olan Esra Özakça ile Nazife Onay akşam saatlerinde Selanik Caddesi’nden Sakarya Caddesi’ne düzenlenmek istenen yürüyüşün ardından gözaltına alınmış ve TEM Şubesi’ne sevk edilmişti.

  45 gündür açlık grevindeki Esra Özakça gözaltında, Veli Saçılık'ın evine polis baskını

Aynı eylemde gözaltına alınan ve evine baskın düzenlenen öğretmen Acun Karadağ’ın da Çankaya Karakolu’nda tutulduğu öğrenildi.

Öte yandan mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde de devam ettikleri açlık grevi eylemi 120. günü geride bırakmak üzere.