Ana SayfaGüncelEtkinlik için Avusturya’ya girişi yasaklanan Zeybekci: ‘Bu ay oraya gideceğim’

Etkinlik için Avusturya’ya girişi yasaklanan Zeybekci: ‘Bu ay oraya gideceğim’

HABER MERKEZİ – Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, giriş yasağına rağmen bu ay içinde Avusturya’yı ziyaret edeceğini açıkladı.

15 Temmuz’daki darbe girişiminin yıldönümü vesilesiyle siyasi etkinlik için Avusturya’ya gitmeyi planlayan ancak Avusturya makamlarınca ülkeye girişi yasaklanan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybetci, yasağa rağmen Temmuz ayı içinde bu ülkeye gideceği söyledi.

Reuters’da yer alan habere göre, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybetci Ankara’da gazetecilere yaptığı açıklamada, tarih belirtmeksizin bu ay içinde Avusturya’ya gideceğini bildirdi.

Ne olmuştu?

Avusturya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Pazartesi günü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz’un Türk ekonomi bakanının ülkeye girişini gerçekten de yasaklamış olduğunu teyit ediyorum” demişti.

Sözcü, Zeybekci’nin ikili görüşmelerde bulunmak için ülkeye her zaman ziyarette bulunabileceği ancak ülkedeki sorunların Avusturya’ya taşınabileceği ‘büyük etkinliklere’ izin verilmeyeceğini belirtmişti.

Nisan ayındaki anayasa referandumu sırasında da AKP’li siyasetçilerin Almanya, Avusturya ve Hollanda’daki etkinliklerine izin verilmemiş ya da bu etkinlikler iptal edilmişti.

Yine AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın G20 Zirvesi vesilesiyle geldiği Almanya’daki etkinliğine Almanya Hükümeti tarafından izin verilmemişti.