Ana SayfaGüncel‘Evrim’den sonra sıra matematikte: AKP’li vekile göre ‘cihat bilmeyen çocuğa matematik öğretmenin faydası yok’

‘Evrim’den sonra sıra matematikte: AKP’li vekile göre ‘cihat bilmeyen çocuğa matematik öğretmenin faydası yok’

HABER MERKEZİ – Meclis Milli Eğitim Komisyonu üyesi, AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, yeni müfredatta yer alan ‘cihat’ kavramı için “Cihat bilmeyen çocuğa matematik öğretmenin faydası yok” dedi.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi, AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, ‘evrim’in çıkarıldığı yeni müfredatta ‘cihat’ kavramının yer almasına ilişkin açıklamasında “Cihat bilmeyen çocuğa matematik öğretmenin faydası yok” dedi.

HaberTürk’ten Fatmanur Boylu’ya konuşan Çamlı, ‘cihadın İslam dininin en öncelikli unsuru olduğunu ve namazdan da önce geldiğini’ söyledi. Çamlı şöyle devam etti:

Cihat İslam’ın en öncelikli unsurudur. Namazdan da önce gelir. Osmanlı padişahlarına baktığımızda neredeyse tamamı cihadı bırakmamak için hacca bile gitmemiştir. Bakanlığımız çok isabetli bir karar vermiş. Namaz dinin direğiyse, cihat çadırdır. Direksiz çadır bir işe yaramaz. Cihat bilmeyen çocuğa matematik öğretmenin faydası yok.

Sosyal medya hesaplarından da cihat için ‘medeniyetimizin en önemli, en hayati ve en önde gelen kavramı’ diyen  AKP’li vekil, “Bu milletin müfredatında cihat olmazsa, beyaz adam o boşluğu doldurur ve katliam makinası olarak karşımıza çıkar. MEB’i kutluyorum” diye yazdı.

Yeni müfredat

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, evrim teorisinin çıkarıldığı yeni müfredata dair açıklamalarda bulunmuş, müfredatta ‘cihat’ kavramının yer aldığını duyurmuştu.

Yılmaz “Cihadın öğretilmesinden rahatsız olmaya gerek yok aksine vermesek talep gelmesi gerekirdi. Kırmak dökmek savaşmak cihadın içine girmez ama vatan koruması gerekiyorsa girer, cihadın ne olduğu ve ne olmadığının öğretilmesi görevi de bizim” demişti.