Ana SayfaGüncelGrevi “tehdit” olarak nitelendiren Erdoğan: OHAL’den istifade ederek izin vermiyoruz

Grevi “tehdit” olarak nitelendiren Erdoğan: OHAL’den istifade ederek izin vermiyoruz

HABER MERKEZİ – OHAL’le ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “‘OHAL’i kaldır’ diyorlar. Öyle bir şey yok. Bu iş bitene kadar sürecek” dedi. Grevi işverenlere “tehdit” olarak nitelendiren Erdoğan OHAL’i aynı zamanda greve karşı kullandıklarını da belirterek, “Şimdi grev tehdidi olan yere OHAL’den istifade izin vermiyoruz” diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin toplantısında konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen ve birinci yılını doldurmak üzere olan Olağanüstü Hal’le (OHAL) ilgili açıklamalarda da bulundu. Erdoğan, “’OHAL’i kaldır’ diyorlar. Öyle bir şey yok. Bu iş bitene kadar sürecek” dedi.

OHAL’i greve karşı kullandıklarını da itiraf eden Erdoğan, “Şimdi grev tehdidi olan yere OHAL’den istifade izin vermiyoruz” dedi.

Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

Türkiye, anlatıldığı gibi basın ve düşünce özgürlüğünün olmadığı bir ülke değildir. Hiçbir ülkede sınırsız özgürlük yoktur. Yargı medya için var. Bizim bakanlarımıza Batı’nın nasıl engelleme yaptığını gördük.

Bu OHAL olmamış olmasıydı bu kadar rahat bu adımlar atılamazdı. OHAL’in sınırlarını da Batılıların çizdiği sınırlar içinde belirlemeyiz. Milletin verdiği yetkiyle OHAL’i iş dünyamız daha rahat çalışsın diye yapıyoruz.

İş dünyasında herhangi bir sıkıntınız aksamanız var mı? Biz göreve geldiğimizde OHAL vardı. Şimdi grev tehdidi olan yere OHAL’den istifade izin vermiyoruz. Bunun için kullanıyoruz OHAL’i.

GATA’da yaralılarımızı ziyaret ettim. E bunlar ortadayken, OHAL’i kaldır, bunlar yeniden ele geçirsin. Yok öyle şey. Bunlar yargının içinde de var, emniyetin içinde de var, askerin içinde de var. ‘OHAL ne zaman bitecek’ diye soruyorlar. Bu iş tamamen bittiğinde sona erecek. Almanya birleştiğinde 500 bin kişiyi kamudan çıkardı. Kimse sordu mu. Eğitim, iş dünyası, aklınıza ne geliyorsa onların huzuru, koruması için OHAL var.

Hukuk sistemini baştan sona yeniliyoruz. OHAL, FETÖ’yle sınırlı. Ne kendi vatandaşlarımızın ne de uluslararası yatırımcıların OHAL nedeniyle mağduriyet yaşaması söz konusu değil.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Afrin, Cerablus ve Bab gibi girilebilecek bir yer değil'
Sonraki Haber
Dünyada bir ilk: İskoçya düşük gelirli kadın ve kız çocuklarına ücretsiz ped dağıtacak