Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça için bir araya geldiler: Zorla tıbbi müdahale cinayettir

Gülmen ve Özakça için bir araya geldiler: Zorla tıbbi müdahale cinayettir

HABER MERKEZİ – Taksim’de bir araya gelen yüzlerce kişi açlık grevleri eylemlerinin 144’üncü gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın zorla hastaneye götürülmesini protesto etti.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde devam ettikleri açlık grevi eylemi 144’üncü gününde devam ediyor.

Gülmen ve Özakça, halen önceki günün ilk saatlerinde hücrelerinden zorla çıkartılarak götürüldükleri Sincan İnfaz Kampüsü Hastanesi’nde tutuluyor.

Hastanede ayrı ayrı ve tek başlarına tutulan iki eğitimci için ‘Nuriye ve Semih için Dayanışma’ platformunun çağrısıyla İstanbul Taksim’de yüzlerce kişi bir araya geldi.

Galatasaray Lisesi önünde düzenlenen eylemde sık sık “Nuriye-Semih yalnız değildir”, “Zorla tıbbi müdahale cinayettir”, “Nuriye ve Semih’i öldürtmeyeceğiz” sloganları atıldı.

Platform tarafından yapılan basın açıklamasında Gülmen ve Özakça’yı zorla götürüldükleri hastanede ziyaret eden avukatlardan alınan bilgiler paylaşıldı.

Gülmen ve Özakça’nın ayrı ayrı iki odada tutulduğunu ve yanlarında refakatçi bulunmadığı belirtilen açıklamada, iki eğitimcinin açlık grevine devam edecekleri ve herhangi bir müdahaleyi kabul etmedikleri vurgulandı.

Eylem açıklamanın ardından alkış ve sloganlarla son buldu.