Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça için yürüdüler: ‘İnsanlığın yüzünü dönmesi gerekiyor’

Gülmen ve Özakça için yürüdüler: ‘İnsanlığın yüzünü dönmesi gerekiyor’

HABER MERKEZİ – Kadıköy’de bir araya gelen yüzlerce kişi KHK ihraç edildikleri işlerine dönebilmek için 128 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerinin kabul edilmesi ve serbest bırakılması için yürüdü. Eylemde konuşan şair Ataol Behramoğlu, “Bugün açlık grevinin 128’inci günü, devlet utancında da 128’inci gün. İnsanlığın yüzünü dönmesi gerekiyor” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde de devam ettikleri açlık grevi eylemi 128’inci gününde devam ediyor.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile Dayanışma Platformu’nun çağrısıyla Kadıköy’de bir araya gelen yüzlerce kişi iki eğitimcinin taleplerinin kabul edilmesi ve serbest bırakılması için yürüyüş düzenledi.

Kadıköy Süreyya Operası önünden Khalkedon Meydanı’na yapılan yürüyüşte sık sık Gülmen ve Özakça’ya destek sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından konuşan Şair Ataol Behramoğlu, Gülmen ve Özakça’nın taleplerinin bir an önce kabul edilmesi gerektiğini belirterek OHAL ile birlikte hayatımızı kangrene dönüştüren KHK faşizmi, yüzbinlerce emekçiyi işsiz bırakmıştır. Emekçiler, AKP’nin tekçi ve emek düşmanı anlayışına kurban edilmiştir” dedi.

Özakça ve Gülmen’in sağlık koşullarının giderek kötüleştiğine ve  yürüyemeyecek hale geldiklerine dikkat çeken Behramoğlu, “Bugün açlık grevinin 128’inci günü, devlet utancında da 128’inci gün. İnsanlığın yüzünü dönmesi gerekiyor” dedi.