Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça 143 gündür açlık grevinde: Bakan değişti, tutum sertleşti

Gülmen ve Özakça 143 gündür açlık grevinde: Bakan değişti, tutum sertleşti

HABER MERKEZİ – AKP’nin yeni kabinesinde Bekir Bozdağ’ın yerine Adalet Bakanlığı’na Abdülhamit Gül’ün atanmasının ardından bakanlık, açlık grevindeki tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yapılan başvurulara hiçbir yanıt vermemeye başladı. Bu durumu değerlendiren CHP Milletvekili Onursal Adıgüzel, “Bekir Bozdağ’dan şikâyetçiydik, gelen gideni aratıyor” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde devam ettikleri açlık grevi eylemi 143’üncü gününde devam ediyor.

İki eğitimcinin sağlık durumu gün geçtikçe daha da kötüye giderken, dün Semih Özakça’nın gardiyanlar tarafından darp edildiği duyuruldu.

Nuriye Gülmen ise gardiyanların sık sık odasına girerek ‘ölüp ölmediğini kontrol ettiklerini’ mektubunda anlattı.

Adalet Bakanı artık ‘olumsuz yanıt’ dahi vermiyor

Öte yandan yeni kabinede Adalet Bakanı olarak atanan Abdülhamit Gül’ün eğitimciler için yapılan başvuruları yanıtsız bıraktığı öğrenildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekillerinin tutuklu eğitimcilerle görüşme talebini içeren dilekçeler yanıtsız bırakılırken, CHP’liler bakan değişikliğinin ardından böyle bir engellemeyle karşılaşıldığını belirtti.

Cumhuriyet’ten Şeyma Paşayiğit’in haberine göre şu ana dek eğitimcileri Sincan Cezaevi’nde ziyaret etmek isteyen CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel ile Ali Şeker’in talepleri yanıtsız kaldı.

CHP’li Adıgüzel: Bakan değişince tüm işler duracak mı?

CHP’li Adıgüzel, Gülmen ile Özakça’yı 26 – 27 Temmuz günlerinde ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı’na dilekçe gönderdi.

Gönderilen dilekçelere bir gün içinde yanıt veren Bakanlık, 24 Temmuz günü gönderilen Adıgüzel’in görüşme talebine sessiz kaldı.

Bakan değişikliğinin ardandan böyle bir engellemeyle karşılaştıklarını belirten Adıgüzel, “Ben hükümetin, milletvekilleriyle tutukluların görüşmesini engellemeye kalkmasına şaşırıyorum. Bizim aklımızdaki soru işaretlerini artırıyor” dedi.

Gülmen ile Özakça’nın grevi için ‘dünyanın en haklı talebi’ nitelemesi yapan Adıgüzel, “Bir şekilde düzmece suçlamalarla terörist ilan edilip tutuklandılar. Bugün de milletvekilleri ile görüşmeleri bile engelleniyor” görüşünü dile getirdi.

Gülmen ile Özakça’nın sesinin duyulup iktidarın yanlıştan dönmesini talep eden Adıgüzel, “Hükümet yetkililerinin gözleri kör, kulakları sağır, vicdanları nasır tutmuş. İki tane gencecik insan göz önünde eriyorlar” dedi.

Adıgüzel, iki dilekçe verip ikisine de yanıt alamadığını belirterek, “Bekir Bozdağ’dan şikâyetçiydik, gelen gideni aratıyor. Bakanın değişmesi bahanesi çok basit bir bahane olur. Devlette devamlılık esastır. Sonuçta bir milletvekilinin bir talebinin cevaplanmaması kabul edilemez. Bakan değişince tüm işler duracak mı?” diye sordu.