Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça için cezaevlerinde açlık grevi başlıyor: ‘Eylemlerine güç vereceğiz’

Gülmen ve Özakça için cezaevlerinde açlık grevi başlıyor: ‘Eylemlerine güç vereceğiz’

HABER MERKEZİ – 129 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için cezaevlerindeki siyasi tutuklular açlık grevine başlıyor.

Cezaevinde bulunan siyasi tutuklular 129 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için açlık grevine başlıyor.

Konuyla ilgili açıklama, cezaevinde bulunan PKK ve PAJK’lı (Kadın Özgürlük Partisi) tutuklular adına Deniz Kaya’dan geldi.

Yapılan yazılı açıklamada hükümetin politikaları eleştirilirken, ‘FETÖ’ ile mücadele adı altında zamanında bu yapıya karşı mücadele verenlerin hedef alındığı belirtildi.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumuna dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Büyük bir irade davası ve direniş ortaya koyan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın eylemini sahiplenmek her onurlu insanın görevidir. Bu iki onurlu insan tüm emekçilerin hak-hukuk mücadelesini savunuyorlar.

Nuriye ve Semih’in eylemini sahipleniyor, eylemin kendi eylemimiz olarak görüyor, eylemlerine eylemlerimizle güç veriyoruz. Bu tarihten itibaren emekçi arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu her zindanda 3’er kişiyle 3 günlük protesto ve dayanışma açlık grevine gireceğiz.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde de devam ettikleri açlık grevi eylemi bugün 129’uncu gününde.

“İşimi geri istiyorum” sloganıyla başlattıkları açlık grevini cezaevinde sürdüren Gülmen ve Özakça’nın zihinleri ve bilinçleri açık olsa da eğitimcilerin sağlık durumu gün geçtikçe daha da kötüye gidiyor.

Eğitimciler için Yüksel Caddesi’nde eylemler yapılıyor. Ancak bu eylemler gözaltılar ve polis müdahaleleri ile bastırılıyor.

Son olarak Yüksel eylemcilerinden 54 gündür açlık grevinde olan Esra Özakça, Acun Karadağ, Nazife Onay, Erdoğan Canpolat ve Nazan Bozkurt’a ev hapsi verildi.