Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça için İzmir’den Ankara’ya yürümüştü: Kızılçay’a ev hapsi

Gülmen ve Özakça için İzmir’den Ankara’ya yürümüştü: Kızılçay’a ev hapsi

HABER MERKEZİ – “Nuriye ve Semih için adalet” diyerek İzmir’den Ankara’ya yürüyen ancak 7 Temmuz’da Ankara Yapracık’ta gözaltına alınan Adem Kızılçay’a çıkarıldığı mahkeme tarafından “ev hapsi” cezası verildi.

10 Ekim Ankara Katliamı’nda kardeşini kaybeden Adem Kızılçay, Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihraç edilmelerinin ardından açlık grevine başlayan ve tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için İzmir’den yürüyüş başlatmıştı.

“Nuriye ve Semih için adalet” diyerek İzmir’den Ankara’ya yürüyen Kızılçay, 7 Temmuz’da Ankara Yapracık’a vardığı sırada gözaltına alınmıştı.

Ankara’ya 30 kilometre kala gözaltına alınan Kızılçay, dün savcılık işlemleri için adliyeye getirildi.

Adem Kızılçay’a çıkarıldığı mahkeme tarafından “ev hapsi” cezası verildi.

Gülmen ve Özakça 125 gündür açlık grevinde

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde de devam ettikleri açlık grevi eylemi 125’inci gününde devam ediyor.

Açlık grevini 23 Mayıs’tan bu yana cezaevinde sürdüren Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumu gün geçtikçe daha da kötüye gidiyor.

Eğitimcilerin gözaltına alınıp tutuklanmalarının ardından açlık grevine başlayan Semih Özkaça’nın eşi Esra Özakça’nın eylemi ise 50’nci gününe girdi.