Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça üzerinden ‘Adalet Yürüyüşü’nü hedef aldı: Rüzgar eken fırtına biçer

Gülmen ve Özakça üzerinden ‘Adalet Yürüyüşü’nü hedef aldı: Rüzgar eken fırtına biçer

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Adalet Yürüyüşü’ için sert ifadeler kullandı. Yürüyüşçülere “Gittiğiniz yol Kandil ve Pensilvanya’nın yoludur” diye seslenen Erdoğan, “Rüzgar eken fırtına biçer” dedi. Erdoğan, 115 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için ‘güya açlık grevindeler’ derken, onlara verilen desteğe de tepki gösterdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen ‘İl Başkanları Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın hedefinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara’dan başlatılan ve bugün 17’nci gününde olan ‘Adalet Yürüyüşü’ ile açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça vardı.

‘Adalet Yürüyüşü’ için sert ifadeler kullanan Erdoğan, Gülmen ve Özakça’nın açlık grevine değinerek bunun üzerinden yürüyüşü ve yürüyüşçüleri şöyle hedef aldı:

“Gittiğiniz yol Kandil ve Pensilvanya’nın yolu”

Akılsız başın cezasını ayaklar çeker misali kendini yollara vurup İstanbul’a giden CHP’nin başındaki zat o dönemde bizim için ‘Seçimden sonra başbakan yurtdışına kaçacak’ tezviratları yapıyordu. İşin doğrusu çok partili hayatımızda siyasetin bu denli seviyesiz hale getirildiği, siyasetçilerin akıllarını ve ruhlarını bu denli kiraya verdiği pek az seçim gördük. Bugün FETÖ ihanet çetesine ve onların dümen suyuna girerek ülkesine iftira atanları korumak için yolları arşınlayanları o dönemde de aynı çetenin ayakçılığını yapar görüyorum.

Adalet diyen ama mahkemelere saldıran bir zihniyetin derdi asla adalet, hukuk olamaz. Bir defa bile gönül diliyle şehitlerimizi andığını duymadığımız kişiler teröristler için dünyayı ayağa kaldırıyorlar. PKK yöneticisi size ‘Doğru adım atıyorsunuz’ diyorsa yolunuz yanlıştır. Uluslararası mahkemelerin dahi eleştirmediği tarzda davranıyorsanız yaptığınız iş bu ülkenin hayrına değildir. Terör örgütlerine karşı yapmayı aklınızdan geçirmediğiniz yürüyüşü, teröristleri ve onlara destek verenleri savunmak için başlatıyorsanız kimseyi amacınızın adalet olduğuna inandıramazsınız. Siz bu tavrınızla dikene su vererek zulmü yüceltiyorsunuz. Gidin FETÖ, PKK, DHKP/C davalarının görüldüğü mahkemelere şehitlerin, gazilerin, milletin hakkını arayın. Gidin tabutlarına omuz verdiğiniz eli kanlı canilerin yetim ve öksüz bıraktığı çocuklarını anın.

Buradan diyoruz ki, darbecileri bırakıp darbeye maruz kalanları suçlayanlara yazıklar olsun. Gittiğiniz yol Kandil ve Pensilvanya’nın yoludur.

“Rüzgar eken fırtına biçer”

Cezaevinde güya açlık grevi başlatanlara bunlar sahip çıkıyor. Bunların derdi kendi suçlarını bastırmaktır. Milletimiz olup biteni görüyor. Biz her zaman hakikatleri anlatacağız, takdiri milletimize bırakacağız. Rüzgar eken fırtına biçer.

“İl ve ilçe teşkilatlarımızda çözülme işareti var”

Erdoğan ayrıca AKP’nin bazı teşkilatlarında ‘metal yorgunluğu olduğunu’ da söyledi ve şöyle devam etti:

Belde ilçe ve il teşkilatlarımızda yorgunluk, çözülme işareti gördüğümüz arkadaşlarımızın daha vizyoner arkadaşlarımızla nöbet değişimi yapmalarını arzu ediyoruz. Başarılı arkadaşlarımız elbette görevlerine devam edecektir ama teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişikliğe ihtiyaç olduğunu sizler de kabul edersiniz. 16 Nisan’dan sonra başarı ölçüsü değişti. Artık yüzde 49,9 oy bile alsanız başarılı olamayacaksınız. Netice almak için mutlaka yüzde 50+1’e ulaşmak zorundasınız.




Önceki Haber
Şenay Günaydın, 'Adalet Yürüyüşü'ndeki konuşmasından dolayı tutuklandı
Sonraki Haber
Kolombiya hükümeti FARC'tan sonra ELN ile de ateşkese gidiyor