Ana SayfaGüncelHarita ve Kadastro Mühendisleri Odası: ‘Adalet Mitingi’ne 1.5 milyon kişi katıldı

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası: ‘Adalet Mitingi’ne 1.5 milyon kişi katıldı

HABER MERKEZİ – Maltepe’deki ‘Adalet Mitingi’ne kaç kişinin katıldığı ile ilgili tartışmalar sürerken Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, mitinge en az 1.5 milyon kişinin katıldığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara’dan başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’ dün İstanbul Maltepe’de yapılan ‘Adalet Mitingi’ ile sonlandırılmış mitinge katılım sayısı tartışma yaratmıştı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel miting alanında 1 milyon 600 bin kişinin olduğunu açıklamıştı.

Ardından sayım ve ölçüm yaptığını belirten İstanbul Valiliği ise yaklaşık 175 bin kişinin mitinge katılım gösterdiğini ileri sürmüştü.

Mitinge katılıma ilişkin tartışmalar sürerken Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, mitinge en az bir buçuk milyon kişinin katılabileceğini duyurdu.

‘Katılım sayısı 2 milyon bile olabilir’

Yapılan açıklama ise şöyle:

9 Temmuz 2017 Pazar günü Maltepe‘de gerçekleştirilen “Adalet Mitingine” katılan yurttaşlarımızın sayısı hakkında basın ve sosyal medya üzerinden birçok açıklama yapılmıştır. Ayrıca İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Halk Partisi de çeşitli rakamlar açıklamıştır.

Bir toprak parçasının sınırlandırılması ve yüzölçümünün belirlenmesi teknik bir konu olup, Harita ve Kadastro Mühendislerinin görev alanına girmektedir. Dolayısıyla kamuoyunun doğru bir şekilde aydınlatılması adına bu açıklamanın yapılmasına gereksinim duyulmuştur.

Konuşmaların gerçekleştiği Maltepe Sahil Miting alanı yaklaşık 275.000 m2‘dir. Ayrıca miting için trafiğe kapatılmış ve katılımcıların yer aldığı alan da yaklaşık 100.000 m2 dolayındadır. Toplamda 375.000 m2 alanda yurttaşlarımız mitinge katılım sağlamışlardır. Katılımcı sayısının hesaplanmasında teknik olarak genelde m2‘ye 3 ile 6 arasında insanın yer aldığı kabul edilmektedir. Dolayısıyla “Adalet Mitingine” en az 1.500.000 kişinin katıldığı ifade edilebilir.

Uzmanlar, miting alanının sıkışık düzen şeklinde olduğunun dikkate alınmasıyla bu rakamın 2 milyona kadar çıkabileceğini, ayrıca yan (kuzey tarafı) park alanlarının dolduğunun da dikkate alınmasıyla bu rakamın daha da büyüyebileceği belirtiliyor.

Previous post
ABD Dışişleri Bakanı Tillerson: Türkiye ile karşılıklı güveni kaybettik
Next post
Gazeteci Umut Ak gözaltına alındı