Ana SayfaGüncelHasankeyf’teki kazı çalışmalarının başındaydı: Eski rektör ‘FETÖ’den tutuklandı

Hasankeyf’teki kazı çalışmalarının başındaydı: Eski rektör ‘FETÖ’den tutuklandı

HABER MERKEZİ – Geçtiğimiz günlerde Batman’da gözaltına alınan Batman Üniversitesi eski rektörü ve Hasankeyf Arkeolojik Kazı Çalışmaları Başkanı Abdulselam Uluçam, ‘FETÖ’den aranan Adil Öksüz ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Batman Üniversitesi Eski Rektörü ve Hasankeyf Arkeolojik Kazı Çalışmaları Başkanı Abdulselam Uluçam, geçtiğimiz Cumartesi günü Hasankeyf ilçesinde Hasankeyf Kazı Evinde gözaltına alınmıştı.

Uluçam’ın gözaltı gerekçesi tam olarak bilinmezken, basında çıkan haberlerde ‘Hasankeyf’teki kazı çalışmalarında usulsüzlükler yaptığı’ gerekçesiyle gözaltına alındığı iddia edilmişti.

Ancak 4 gündür gözaltında tutulan Uluçam’ın, darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

‘FETÖ’den tutuklandı

Uluçam’ın gözaltı gerekçesi ise, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aranan Adil Öksüz ile irtibatlı olması, ‘FETÖ üssü’ olduğu iddia edilen ve 2008 yılında Arnavutluk’ta Türk girişimciler tarafından açılan Epoka Üniversitesi ile işbirliği yapması.

Uluçam, Batman Emniyet Müdürlüğündeki gözaltı sürecinin ardından savcılığa sevk edildikten sonra tutuklanarak Batman M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.