Ana SayfaGüncelHDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım’a siyaset yasağı

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım’a siyaset yasağı

HABER MERKEZİ – HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım hakkında “Erdoğan’a hakaret” iddiasıyla açılan dava kapsamında 1 yıl 2 ay hapis cezasının yanı sıra siyaset yasağı getirildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla yargılandığı davada 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Gazete Duvar’dan Özlem Akarsu Çelik’in haberine göre söz konusu kararda Yıldırım, Türk Ceza Kanunu (TCK) 53. madde uyarınca siyasi ve kamu haklarından da men edildi.

Yıldırım’ın avukatları Erzurum İstinaf Mahkemesi’ne itiraz başvurusu yaptı.

Karara tepki gösteren Yıldırım ise “Orada onaylanırsa Meclis’e gelir, okunur ve biter bu iş. Kendi adıma en ufak bir üzüntüm, kaygım yok” dedi.

Yıldırım şöyle konuştu:

Varsın bu rezaleti siyasi iktidar düşünsün! Bu cezanın yatarı 5 aydır, gider onurla yatarım ama kimsenin bu ülkeyi yurt içinde ve yurt dışında bu kadar rezil etmeye hakkı yok. Aylardır terör örgütü propagandası yaptığımızdan tutun da aslı astarı olmayan iftiralarla bu tutuklulukları meşrulaştırmaya çalışıyorlardı. Şimdi dünya kamuoyu görecek siyasi eleştiri kapsamındaki bir açıklamanın Cumhurbaşkanı’na hakaret olarak yargılandığını ve hapis cezası verilerek siyasi haklarından yoksun bırakma gibi bir garabete imza atıldığını. Siyasi rakiplerin nasıl alt edildiğine dair ibretlik bir karar bu! Ülkenin yargısının vardığı noktaya üzülüyorum.

Ben ‘padişah bozuntusu’ demişim, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘diktatör bozuntusu’ demiş. Onun namus, şeref üzerine çok daha ağır sözleri var ancak orada kovuşturmaya gerek görülmedi. Bu bile neyin değil kimin söylediği üzerinden karar veren siyasal bir yargı sistemi ile karşı karşıya olduğumuzun ispatıdır. Benim sözlerim siyasi eleştiri kapsamında sözlerdir. Karar ise evlere şenliktir. Arkadaşlarım günlerce emsal karar aradılar, bulamadılar. Bir hakaret davasından ötürü, daha önce sabıkası olmadığı halde bir kişiye 1 yıl 2 ay hapis cezası verilmesi, üstelik hükmün geriye bırakılmasının veya para cezasına çevrilmesinin reddedilmesi garabettir.