Ana SayfaGüncelHDP Milletvekili Burcu Çelik tahliye edilmedi

HDP Milletvekili Burcu Çelik tahliye edilmedi

HABER MERKEZİ – HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik’in tutuklu yargılandığı davanın duruşması bugün Muş 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, 19 Nisan’dan bu yana tutuklu bulunan Çelik’in tutukluluk halinin devamına karar verirken, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, davanın ‘bir hukuk garabeti’ olduğunu belirtti.

19 Nisan 2017 tarihinde tutuklanan HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik bugün ikinci defa hakim karşısına çıktı. Muş 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmayı HDP adına  milletvekilleri Bedia Özgökçe Ertan, Saadet Becerikli, Hüda Kaya, Dilek Öcalan, Meral Danış Beştaş izledi.

Tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi’nden SEGBİS yolu ile duruşmaya bağlanan ve ifade veren Çelik, hakkındaki iddiaların tümünün siyasi parti çalışmaları olduğunu belirterek tahliyesini ve beraatini talep etti.

Çelik’in ve avukatlarının savunmalarının ardından mahkeme heyeti Çelik’in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 19 Eylül tarihine erteledi.

Burcu Çelik’in dosyası bir hukuk garabetidir

Burcu Çelik’in duruşmasının ardından HDP adına duruşmayı izleyen heyette yer alan Meral Danış Beştaş ve HDP’lilerin  adliye önünde basın açıklaması yapılmasına izin verilmedi.

Adliye önünde basın açıklaması düzenleyemeyen HDP’liler basın açıklamasını Muş HDP il Örgütü’nde gerçekleştirdi.

Açıklamasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın Demirtaş için söylediği sözler ile HDP’ye yönelik ‘saldırgan tutumun’ en üst düzeye çıktığını belirten Danış Beştaş, Çelik’in yargılandığı davayı ‘hukuk garabeti’ olarak adlandırdı.

Burcu Çelik’e silahlar ile saldıran korucular hakkında herhangi bir işlem yapılmadığını belirten Danış Beştaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bize uygulanan, HDP’ye yönelik uygulanan hukuk ayrı bir hukuktur. Sıradan yurttaşlarımız söylese herhangi bir ceza uygulanmayacak olan sözler nedeniyle aylardır eş genel başkanlarımız ve milletvekillerimiz rehin tutuluyor.

Burcu Çelik’in dosyası bir hukuk garabetidir. Eğer şu an cezaevindeyse bunun nedeni kesinlikle dosya ve iddialar değildir. Bir ilde milletvekillerinin ve adaylarının, korucuların silahlı saldırısına uğramasına karşı karşı hiçbir işlem yapmayanlar Burcu Çelik’i cezaevine göndermiştir.

HDP bütün olarak ötekileştirilmek, kriminalize edilmek istenmektedir. Ama başarılı olamayacaktır. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı diye konuşan ama aslında sadece AKP Genel Başkanlığı yapan Erdoğan, tüm kararları yargının değil kendisinin verdiğini ilan etmiştir.

Biz HDP olarak haklı olduğumuzu, barış demokrasi özgürlük taleplerimizi sonuna kadar yükselteceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyoruz.