Ana SayfaGüncelHDP’den 9 Temmuz’daki ‘Adalet Mitingi’ne katılma kararı

HDP’den 9 Temmuz’daki ‘Adalet Mitingi’ne katılma kararı

HABER MERKEZİ – HDP, 9 Temmuz Pazar günü İstanbul Maltepe’de düzenlenecek ‘Adalet Mitingi’ne katılım kararı aldı. Yapılan yazılı açıklamada “Önemsediğimiz ve mücadelesini sürdürdüğümüz toplumsal adalet arayışına katkıda bulunmak amacıyla 9 Temmuz günü İstanbul’da yapılacak olan mitinge ‘Herkes İçin Adalet’ şiarıyla bizler de katılacağız” denildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde devam eden ‘Adalet Yürüyüşü’ sona doğru yaklaşırken yürüyüşün sonunda İstanbul’da bir miting düzenlenecek.

Mitinge ilişkin yazılı bir açıklama yayınlayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu da düzenlenecek mitinge katılım kararı aldıklarını duyurdu.

HDP tarafından yapılan açıklamada “Demokrasi mücadelesini büyütmek ve güçlendirmek bugünün vazgeçilmez bir görevidir” denildi.

HDP’nin açıklaması şu şekilde:

İlk andan itibaren Türkiye toplumu için önemli bir özlemi içerdiğini düşündüğümüz, destek ve dayanışma mesajlarımızı ziyaret ederek verdiğimiz Adalet Yürüyüşü son merhalesine yaklaşıyor.

Adalet eksikliği ve arzusu Türkiye’nin her yerinde yükselen, toplumun en fazla arayışını sürdürdüğü ve mücadelesini verdiği bir konudur. Elbette adalet arayışı ve mücadelesi aynı zamanda eşitlik, hak, özgürlük, barış ve demokrasi mücadelesidir.

Önemsediğimiz ve mücadelesini sürdürdüğümüz toplumsal adalet arayışına katkıda bulunmak amacıyla 9 Temmuz günü İstanbul’da yapılacak olan mitinge ‘Herkes İçin Adalet’ şiarıyla bizler de katılacağız. Mitingi düzenleyenler ile istişare ederek vereceğimiz destekle bu mücadelenin devam etmesi, büyümesi ve demokratikleşmeye her anlamda katkı sunması en önemli isteklerimizdendir.

Öyle inanıyoruz ki, bu ülkenin halkları, bu ülkenin sağduyu ve vicdan sahibi bütün insanları; siyasi partileri, sivil toplum kuruluşları, sendikaları, meslek birlikleri, demokratik örgütleri, dernekleri ve yurttaş girişimleri adalet, demokrasi, eşitlik, barış ve özgürlük mücadelesinin acil bir ihtiyaç olduğunda hemfikirdir.

Evrensel insan hakları ve özgürlükleri, evrensel demokratik hukuk ilkeleri, uluslararası demokratik sözleşmeler zemininde demokrasi mücadelesini büyütmek ve güçlendirmek bugünün vazgeçilmez bir görevidir.

Yürüyüşte 22’inci gün

Ankara’dan İstanbul’a devam eden ‘Adalet Yürüyüşü’ 22’nci gününde Gebze’de sona erdi.

Bugünkü yürüyüşe HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ile çok sayıda kadın kurumu da “Herkes İçin Adalet” diyerek yürüyüşe katıldı.

Yarın Gebze Topçu Kışlası’ndan devam edecek olan yürüyüşün, saat 11.00-11.30 saatleri arasında İstanbul sınırlarına girmesi planlanıyor.

‘Adalet Yürüyüşü’nün 19’uncu gününde HDP heyeti ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülük ettiği yürüyüşçüler Kartepe’de buluşmuştu.

Buluşmanın ardından CHP lideriyle birlikte yürüyen ve alkışlarla desteklenen HDP heyeti adına yürüyüşün ardından bir açıklama yapan Ahmet Türk, “En fazla adaletsizliğe uğrayan Kürtlere demokratik şartlar sağlanmazsa, adalet arayışımız eksik olur” demişti.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay da halkların eşitliği için yürüyüşe katıldıklarını belirtmiş ve “HDP olarak adalet, özgürlük, eşitlik ve barış için verilen bütün mücadeleleri desteklediğimiz gibi, adalet yürüyüşünü de destekliyoruz.” demişti.