Ana SayfaGüncelHDP’li Bilgen cezaevinde yazdı: ‘Gereği Düşünüldü’

HDP’li Bilgen cezaevinde yazdı: ‘Gereği Düşünüldü’

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Ayhan Bilgen, tutuklu bulunduğu cezaevinde bir kitap kaleme aldı. ‘Gereği Düşünüldü Açık Mektup’ adını taşıyan kitap 10 Temmuz’da raflardaki yerini alacak.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) sözcüsü iken tutuklanan Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, tutuklu bulunduğu cezaevinde bir kitap kaleme aldı.

Bilgen, ‘Gereği Düşünüldü Açık Mektup’ isimli kitabını yazma amacını “Düşünce itibariyle durduğum yeri tarif etmeye çalışacağım” sözleri ile özetliyor.

HDP’li Bilgen tarafından kaleme alınan kitabının arka kapağında şu sözler yer alıyor:

‘İçeri ne demek? Neresi içeri, neresi dışarı? Kim içerde, kim dışarda? Artık her şey birbirine karışmış durumda. Tam da “Valla sen neden oradasın? diye sorulduğu gibi bir olağanlaşmış olağanüstü hali yaşıyoruz. Bu nedenle bulunduğum mekanı değil, düşünce itibariyle durduğum yeri tarif etmeye çalışacağım.

Mevlana’nın en sevdiğim sözlerinden biri; “bir ayağınız pergel gibi sabitken, diğer ayağınızla dünyaya uzanmalısınız” dır. Bir hadiste “İki günü birbirine denk olan bizden değildir” dendiği rivayet edilir. Dünyayı değiştirme iddiasını yaşama sebebi olarak görenlerin önce kendilerini değiştirme cesareti göstermesi gerekir. “Kınayıcıların kınamasından korkmadan” der Kur’an. Bu aslında varacağımız menzilden çok yolu, yolculuğu sevmektir. Ben de derdimi seviyorum. O güzel halk türküsünde çok güzel dillendirdiği gibi: ‘Sermayem derdimdir, servetim ahım.’

Viva Yayınevi etiketiyle basılan kitap 10 Temmuz’da raflardaki yerini alacak.

Previous post
Diyarbakır’da işverenlere operasyon: 4 kişi tutuklandı
Next post
CHP referandumu AİHM’e taşıyor