Ana SayfaDünyaHindistan’da polis korumasındaki bir kadın 5. kez asitli saldırıya uğradı

Hindistan’da polis korumasındaki bir kadın 5. kez asitli saldırıya uğradı

HABER MERKEZİ – Hindistan’da daha önce toplu cinsel saldırıya maruz bırakıldığı iddia edilen ve 4 kez de asitli saldırıya maruz kalan kadına bir kez daha benzer saldırı düzenlendi. Kadının polis koruması altında olmasına rağmen saldırıya uğraması nedeniyle resmi makamlara tepki gösterildi.

Hindistan’ın Uttar Pradeş Eyaleti’nde daha önce 4 kez asitli saldırıya uğrayan kadın bir kez daha aynı saldırıya maruz kaldı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre polis, kadının bir pansiyonun dışındaki el tulumbasından su alırken saldırıya uğradığını açıkladı.

Kadın daha önce uğradığı saldırılar nedeniyle 24 saat polis korumasında yaşıyordu.

35 yaşındaki kadının polis korumasına rağmen saldırıya uğraması resmi makamlara tepki gösterilmesine neden oldu.

Saldırgan erkekler tutuksuz yargılanıyor

Hindistanlı kadının 2008 yılında uğradığı ilk asitli saldırının gerekçesinin mülkle ilgili bir uyuşmazlık olduğu belirtildi. İki erkek tarafından gerçekleştirilen bu saldırıya kadının saldırganlar tarafından tecavüze uğradığı da iddia edildi.

Aynı iki kişi 2012 ve 2013’te de, kendilerine karşı açtığı davayı düşürmesi için kadına yeniden asit atmakla suçlandı.

Kadın son olarak Mart ayında, yanında kızıyla trende yolculuk yaparken saldırıya uğradı. Bu saldırıda kadın, asit içmeye zorlandı.

Nisan ayında kefaletle serbest bırakılan iki adam saldırılarla ilgili tutuksuz yargılanıyor.

Hindistanlı yetkililer ülkede her yıl yüzlerce kadına asitli saldırı düzenlendiğini belirtirken kadın hakları örgütleri ise gerçek rakamların çok daha yüksek olduğunu ifade etti.