Ana SayfaDünyaHindistanlı kadınlar yoksul yurttaşa ‘karını sat’ diyen cinsiyetçi savcıya tepkili

Hindistanlı kadınlar yoksul yurttaşa ‘karını sat’ diyen cinsiyetçi savcıya tepkili

HABER MERKEZİ – Hindistan’da bir savcı yoksul olduğunu söyleyen yurttaşa ‘Karını sat’ şeklinde cinsiyetçi bir ‘öneri’ sundu. Bu söylemin sosyal medyada yayılması üzerine tepki gösteren kadınlar eylem çağrısında bulundu.

Hindistan Bihar bölgesindeki bölge savcısı Kanwal Tanuj, geçtiğimiz Cuma günü kent meydanında halk sağlığı için ülke temizliğinin önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Tanuj konuşmasında Hindistan’da hükümetin başlattığı ‘Temiz Hindistan Hareketi’nden söz ederek bu hareketin ‘kadınların onurunun koruyucusu’ olduğunu söyledi.

Bunun üzerine kalabalığın içinden bir yurttaş Tanuj’a seslenerek evine tuvalet alacak kadar dahi parası olmadığını söyledi.

Tanuj buna cevap olarak “Eğer durum gerçekten buysa, karını sat. Eğer senin mantığın buysa git karını sat” yanıtını verdi.

Cinsiyetçi sözlere kadınlardan tepki

Savcının bu konuşması sosyal medyada hızla yayıldı ve infiale yol açtı.

Bu söylemlere tepki gösteren kadınlar sosyal medya üzerinden eylem çağrısı yaptı.

​Savcı ise ifadelerinin anlamından saptırıldığını iddia ederek “Bu benim konuşmamın çarpıtılmış halinden cımbızla çekilmiş bir ifade. Konuşmamın geneli, erkeklere, kadınlara hürmet göstermeleri ve saygısızlık etmemeleri yönünde yapılmış bir çağrıydı” dedi.