Ana SayfaGüncelHükümetten Gülen’in son pozuyla ilgili açıklama: ‘Sıradan bir fotoğraf değil’

Hükümetten Gülen’in son pozuyla ilgili açıklama: ‘Sıradan bir fotoğraf değil’

HABER MERKEZİ – Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Fethullah Gülen’in basına yansıyan ve tartışma konusu olan son fotoğrafıyla ilgili konuştu. Kurtulmuş, “Sıradan bir akıl ve bilgi sahibi, FETÖ’nün oradaki ayakta verdiği fotoğraftan, giyiminden, kuşamından, yüz ifadesinden ve arkasındaki ekranda yazan o açık mesajdan ne söylemek istediğini ve ne halt ettiğini çok açık bir şekilde anlar” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada ‘tek tip elbise’ ve Fethullah Gülen’in basına yansıyan son fotoğrafına dair açıklamalarda bulundu.

‘Tek tip elbise’ sadece ‘FETÖ’ için değil

Guantanamo’dakine benzer şekilde tek tip elbise uygulamasının Bakanlar Kurulu’nda da gündeme geldiğini ve Adalet Bakanlığının bu konuda bir çalışma yapacağını ifade eden Kurtulmuş, şunları söyledi:

FETÖ örgütü başta olmak üzere terör örgütü üyelerinin, muhtemelen bu çalışmadan sonra daha teferruatlı olarak sizlerle paylaşacağız, mahkemelere tek tip elbiseyle gelmesi sağlanacak. Henüz çalışma yapılmadığı için detayları paylaşamıyorum ama Adalet Bakanlığımız bu konuyu gündemine alıp çalışmaları çok hızlı bir şekilde sonlandıracak.

Mahkemelerimiz açık, hukukun üstünlüğü prensipleri içerisinde hareket ediyor ama bunların (FETÖ sanıkları) tek tip elbiseyle mahkemelere getirilmesi daha doğru bir yoldur. Bununla ilgili çalışmalar da Adalet Bakanlığımız tarafından yapılacaktır.

Gülen’in son fotoğrafı

Kurtulmuş ayrıca ‘FETÖ’ lideri Fethullah Gülen’in 15 Temmuz yaklaşırken verdiği röportajlara ve basına yansıyan fotoğraflara dair de açıklamalarda bulundu:

Sıradan bir akıl ve bilgi sahibi, FETÖ’nün oradaki ayakta verdiği fotoğraftan, giyiminden, kuşamından, yüz ifadesinden ve arkasındaki ekranda yazan o açık mesajdan ne söylemek istediğini ve ne halt ettiğini çok açık bir şekilde anlar.

Asla sıradan bir fotoğraf değildir. Çok açık bir şekilde sürekli mevzi kaybeden, sürekli milletin gönlünde mahkum olan, sürekli mahkemeler karşısında hesap veren, darmadağınık olan örgüt üyelerine moral aşılamaya çalışan ve üstü kapalı olarak da Türkiye Cumhuriyeti devletine tehdit içeren orada sözler var.




Önceki Haber
Rusya'da 7.7 büyüklüğünde deprem: ABD'de de hissedildi
Sonraki Haber
Metrolar, meydanlar, ara sokaklar ve ana yollar: İstanbul sular altında