Ana SayfaGüncel‘İçeriden bir yazar’ın gözüyle yeni kabinenin ‘şifreleri’

‘İçeriden bir yazar’ın gözüyle yeni kabinenin ‘şifreleri’

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım’ın yaptığı görüşmenin ardından açıklanan yeni kabinede 5 bakanın görevi değiştirilirken, kabineye 6 yeni isim eklendi. 5 Başbakan Yardımcısından 4’ü değişirken, Tuğrul Türkeş de bu görevden alınan isimlerden oldu. Yeni kabineyi değerlendiren iktidara yakın ‘kalemlerden’ Cem Küçük ise “Bu kabinenin şifresi: Daha az devletçilik, daha çok serbest piyasa ekonomisidir” dedi. Küçük’ün ‘çözdüğü şifre’ ise akıllara Erdoğan’ın “Milletin verdiği yetkiyle OHAL’i iş dünyamız daha rahat çalışsın diye yapıyoruz” sözlerini getirdi.

İktidara yakınlığıyla bilinen yazar Cem Küçük, değişikliğin ardından kabinenin ‘şifrelerini’ yazdı.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Küçük, yapılan değişiklikle ekonomiye odaklı bir kabine oluşturulduğunu söyledi.

Küçük’ün paylaştığı mesajlar şöyle:

Bu kabinenin şifresi: Daha az devletçilik, daha çok serbest piyasa ekonomisidir.

Bu kabinenin şifresi: Daha az fren, daha çok gaz, yani daha çok kalkınma ve daha çok özelleştirmedir.

Bu kabine ekonomide devrim yapacak kabinedir. Memur değil, işadamı kafasıyla ekonomik devrim vaktidir.

Cem Küçük’ün kabineye dair yorumu, akıllara AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde iş dünyasına seslendiği konuşmayı getirdi.

Erdoğan, Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin toplantısında yaptığı konuşmada “Milletin verdiği yetkiyle OHAL’i iş dünyamız daha rahat çalışsın diye yapıyoruz” sözleriyle savunmuştu.

Erdoğan, “İş dünyasında herhangi bir sıkıntınız aksamanız var mı? Biz göreve geldiğimizde OHAL vardı. Şimdi grev tehdidi olan yere OHAL’den istifade izin vermiyoruz. Bunun için kullanıyoruz OHAL’i” demişti.

Previous post
Düşmeyen kayanın altında - Arif Altan
Next post
İstanbul Valiliği: Şiddetli yağış ve su baskınlarında zarar görenler müracaatta bulunabilir