Ana SayfaGüncelİçişleri Bakanlığı ‘bilimsel çalışma’dan saydı: Gülmen ve Özakça ‘kitapçığı’ şimdi de academia.edu’da

İçişleri Bakanlığı ‘bilimsel çalışma’dan saydı: Gülmen ve Özakça ‘kitapçığı’ şimdi de academia.edu’da

HABER MERKEZİ – 141 gündür açlık grevinde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih özakça hakkında “Bir terör örgütünün bitmeyen senaryosu” başlıklı bir ‘kitapçık’ hazırlayan İçişleri Bakanlığı, eğitimcileri ‘terörist’ ilan eden söz konusu metni şimdi de dijital ortamda bilimsel makalelerin depolandığı bir mecra olan “academia.edu”ya yükledi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde devam ettikleri açlık grevi eylemi 141’inci gününde devam ediyor.

İki eğitimcinin sağlık durumu gün geçtikçe daha da kötüye giderken, İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde henüz yargılanmayan Gülmen ve Özakça’yı ‘terörist’ ilan eden iki dilli bir kitapçık hazırlamıştı.

Bakanlık “Bir terör örgütünün bitmeyen senaryosu- Nuriye Gülmen ve Semih Özakça gerçeği” adlı 54 sayfalık ‘kitapçığı’ şimdi de dijital ortamda bilimsel makalelerin yer aldığı bir mecra olan ‘academia’ya yükledi.

Bakanlık ‘akademik’ ortama depoladığı metni Twitter üzerinden de paylaştı:

“Kitapçık” ne diyor?

Bakanlık tarafından hazırlanan söz konusu ‘kitapçık’ta iki eğitimcinin DHKP-C üyesi olduğu iddia ediliyor.

‘Kitapçık’ta, adli sicil kaydı olmadığına dair belgeleri avukat Selçuk Kozağaçlı tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan eğitimciler şu sözlerle hedef alınıyor:

Elinizdeki bu kitapçık, birilerinin görmezden geldiği ve göstermemeye çalıştığı; yaptıkları kanlı eylemleri değişik algı oyunlarıyla unutturmaya, neredeyse basit bir öğrenci eylemi gibi pazarlamaya, hatta tescilli katillerini şirin fotoğraflarla masum bir genç kız olarak dünyaya yutturmaya çalıştıkları DHKP-C’nin son dönemdeki yeni bir algı operasyonunun deşifresine yöneliktir.

Bakanlık imzalı ‘kitapçık’ta, DHKP-C’nin 1996 ve 2000 yıllarında düzenlediği ölüm orucu eylemleri, iki eğitimcinin ‘terörist’ olmasına kanıt olarak gösteriliyor.

İçişleri Bakanlığının hazırladığı kitapçıkta 136 gündür açlık grevinde olan Gülmen ve Özakça’nın ‘hiçbir şey yemeden yaşamalarının inandırıcı olmadığı’ yönünde iddia da yer alıyor.

“Kitapçık korsan, Soylu suç işliyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal İçişleri Bakanlığı’nın eğitimciler hakkında hazırladığı ‘kitapçık’ için “Korsan bildiridir” demişti.

Hazırlanan kitapçığın amacının görülecek davalarda görevli olan hakimlere gözdağı vermek olduğunu söyleyen Tanal, Türk Ceza Kanunu’nun 277’inci maddesini hatırlatarak, İçişleri Bakanı Soylu ve kitapçığı hazırlayanlar hakkında 2 ila 4 yıl arasında hapis cezası öngören dava açılması gerektiğini belirtmişti. (BA)


Gazete Karınca