Ana SayfaGüncelİki gazetecinin ifadesi 14 gün sonra alındı

İki gazetecinin ifadesi 14 gün sonra alındı

HABER MERKEZİ –  Haber takibi yaparken gözaltına alınarak Hatay Emniyeti’ne götürülen dihaber muhabiri Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman’ın ifadesi 14 gün sonra alındı.

Hatay-Antep sınır hattında haber takibi yaptıkları sırada “makul şüphe” gerekçesiyle gözaltına alınan, hükümete yakın medya tarafından hedef gösterilen dihaber muhabirleri Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman’ın ifadeleri 14 sonra alındı.

Yani gazetecilerin ifadeleri gözaltı sürelerinin dolduğu gün alınmış oldu.

14 gündür Hatay Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Akman ve Alayumat “örgüte üye olmak” ve “örgüt adına faaliyet yürütmek”ten suçlanıyor.

Akman ve Alayumat’ın yarın adliyeye çıkarılması bekleniyor.

Ne olmuştu?

dihaber muhabirleri Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman, Hatay-Antep sınır hattında haber takibi yaptıkları sırada “makul şüphe” gerekçesiyle gözaltına alınmışlardı.

İki gazeteci gözaltındayken ve henüz ifadeleri dahi alınmamışken Anadolu Ajansı (AA) ve Doğan Haber Ajansı (DHA) “2 PKK üyesi yakalandı” diyerek gazetecileri hedef göstermişti.

İki gazeteci ile önceki gün görüşen avukat Suphi Zarif, 2 haftadır gözaltında tutulan gazeteciler hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla tahkikat yürütüldüğünü söylemişti.

Gazeteciler aileleriyle yaptıkları kısa görüşmelerde ise, kendilerine alakasız fotoğrafların sorulduğunu, fotoğraf makinaları ile kameralarının incelendiğini iletmişti.

14 gündür emniyette tutulan gazeteciler için gözaltı süresi bugün doluyordu.