Ana SayfaGüncelİnşaatı öven, iktidarın söylemini üreten ‘Çocuklar Duymasın’a tepki: ‘Yerli ve milli olmuş’

İnşaatı öven, iktidarın söylemini üreten ‘Çocuklar Duymasın’a tepki: ‘Yerli ve milli olmuş’

HABER MERKEZİ – İnşaatı ve kentsel dönüşümü öven, siyasi iktidarın söylemlerini yeniden üreten haliyle ekranlara dönen ‘Çocuklar Duymasın’ isimli dizi, sosyal medyada eleştirilerin hedefi oldu. Dizinin ilk bölümünde, birçok ölüme sebebiyet veren ‘hafriyat kamyonlarının’ övülmesi üzerine CHP Manisa milletvekili Tur Yıldız Biçer, dizinin yayıncı kuruluşu ile yapımcısına “30 insanın katili hafriyat kamyonlarına kurulan bu güzellemeler için ailelere bir özrünüz olacak mı, empati yaptınız mı?” sorusunu sorarken, gazeteci Özgür Mumcu da “Hafriyat kamyonu ve inşaatı öven yerli ve milli bir Çocuklar Duymasın başlamış” dedi.

Kanal D ekranlarında yeniden yayınlanmaya başlayan bir dönemin fenomen dizisi ‘Çocuklar Duymasın’, ilk bölümüyle sosyal medyada eleştiri konusu oldu.

Dizinin tepki toplama nedeni ise dizide, İstanbul’da birçok ölüme sebebiyet veren hafriyat kamyonlarının övülmesi, kentsel dönüşüm ve inşaat propagandası yapılması ve siyasi iktidarın söylemlerinin yeniden üretiliyor olması.

Dizinin tepki çeken kısımlarından biri şöyle:

Bu diyalog sosyal medyada milletvekillerinden gazetecilere kadar çok sayıda kişinin tepkisini topladı.

Cerattepe’deki bakır madeni projesiyle tepki çeken, AKP döneminde yükselişe geçen işadamı Mehmet Cengiz’i hatırlatan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Tur Yıldız Biçer “Mehmet Cengiz sponsor mu bu diziye?” diye sordu.

CHP’li vekil, dizideki ‘Haluk’ karakterine işaret ederek de “Şu kaba tipe bu cümleleri kurduran senaryo ekibine hafriyat kamyonlarının aldığı 30 canı hatırlatmalı” dedi.

Biçer devamla da “30 insanın katili hafriyat kamyonlarına kurulan bu güzellemeler için ailelere bir özrünüz olacak mı, empati yaptınız mı?” sorusunu da dizinin yayıncısı Kanal D ile yapımcısı Birol Güven’e sordu.

Bazı Twitter kullanıcıları ise İstanbul’da, aldıkları rüşvet karşılığı tonaj aşımı yapan hafriyat kamyonlarına ve yasak saatte beton mikserlerine izin verdikleri belirlenen polislere yapılan operasyonu hatırlattı:

Daha dün kamyon terörü ve rüşvet çarkı açıklandı. İnsanın vicdani sızlar. Kendi yakınları ölse böyle konuşurlar mi acaba?

Dizinin tepki çeken bir diğer bölümü ise siyasi iktidarın bazı sloganlarını tekrarlayan diyaloglar oldu:

Bu kısımla ilgili olarak da dizinin iktidarın sloganlarını ürettiği tepkisi dile getirildi.

Örneğin gazeteci Özgür Mumcu “Hafriyat kamyonu ve inşaatı öven yerli ve milli bir Çocuklar Duymasın başlamış” dedi.

Bir başka Twitter kullanıcısı ise “İktidarın sloganlarını dizinin içine bir güzel serpiştirmişler…” diyerek tepkisini ifade etti.

‘Haluk’ karakteri üzerinden yapılan bir eleştiride ise gazeteci Berkant Gültekin “Çocuklar Duymasın’ın bir sonraki bölümlerinde Haluk eşini öldürüp ‘Bana yemek yapmadı’ diye kendini savunacakmış gibi bir görüntü var” dedi. (BA)


Gazete Karınca
Previous post
HDP'li Danış Beştaş: 'İçtüzük değişikliği diktatörlük inşasında bir basamak'
Next post
Hawking yine uyardı: Uzaylılarla tanışmamız bizi yerli, onları işgalci Kristof Kolomb yapabilir