Ana SayfaGüncelIŞİD’in videosunda görülen kayıp er Taş’ın babası: Bizi oyalıyorlar, perişan haldeyiz

IŞİD’in videosunda görülen kayıp er Taş’ın babası: Bizi oyalıyorlar, perişan haldeyiz

HABER MERKEZİ – IŞİD’in yayınladığı videoda yakılarak öldürülen iki askerden biri olduğu iddia edilen Sefter Taş’ın ailesinin bekleyişi 21 aydır sürüyor. Devlet yetkililerinden konu ile ilgili tek bir bilgilendirme yapılmadığını belirten baba Aydın Taş, duruma “Perişan haldeyiz. Bırakın desteği, kimse bilgi vermiyor, sabredin diyorlar. Savunma Bakanlığı’ndan randevu istedik ama oyalıyorlar” diye isyan etti.

IŞİD’in yayınladığı infaz videosunda yakılarak öldürülen iki askerden biri olduğu iddia edilen Sefter Taş’ın ailesin çocuklarının durumu ile ilgili bir bilgi almak için 1 Ekim 2015’den bu yana süren bekleyişi devam ediyor.

Cumhuriyet’e konuşan Taş’ın babası Aydın Taş, 21 aydır kimsenin oğluyla ilgili bilgi vermemesinden yakındı.

Hangi kuruma başvurduysa hiçbirinden bilgi alamadığını belirten baba Taş, yetkililerden tek talebinin oğlunun sağ olup olmadığını tespiti olduğunu söyledi.

“Bırakın desteği bilgi bile vermiyorlar” diyen Taş, yaşadıkları duruma şu sözlerle tepki gösterdi:

Bu çocuğa sahip çıkıldı mı çıkılmadı mı diye kimse bilgi vermiyor… Bırakın desteği, kimse bilgi dahi vermiyor. Sadece biz aradığımızda sabredin diyorlar. Genelkurmay’dan Milli Savunma Bakanlığı’ndan randevu talebinde bulunduk. Sadece oyalıyorlar. Görüşemedim. Çalışmalarımız devam ediyor diyorlar.

Yaşadıkları durumundan kaynaklı eşinin psikolojisinin bozulduğunu da belirten Taş, şunları söyledi:

Bazen uykudan uyanıyor ve oğlumu getir diyor. İlaçla ayakta duruyor. Ama nereye kadar? Yakında iki yıla gireceğiz. Devlet ne yapıyor? Bu aile ne ile geçimini sağlıyor diye kimse bizimle ilgilenmiyor. Oğlumla beraber askerlik yapanlar şimdi ailelerinin yanında. Ama bizim oğlumuz ortada yok. Tek umut Allah’a kalmış.