Ana SayfaGüncelİstanbul’da şiddetli yağış uyarısı: ‘Su baskını ve sel riski var’

İstanbul’da şiddetli yağış uyarısı: ‘Su baskını ve sel riski var’

HABER MERKEZİ – Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün öğleden sonra Marmara Bölgesi başta olmak üzere ülkenin kuzeybatı kesiminde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. AKOM, gece saatlerinde etkisini artıracağı beklenen yağışın doğurabileceği su baskını ve sel riskine karşı İstanbulluları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün öğleden sonra Marmara Bölgesi başta olmak üzere ülkenin kuzeybatı kesiminde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı.

Hava tahmin raporuna göre Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli olacak yağışlar metrekareye 51-75 kilogram, Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul’un batı çevrelerinde kuvvetli olacak yağışlar ise metrekareye 21-50 kilogram düşecek.

Sel ve su baskını uyarısı

AKOM’dan (Afet Koordinasyon Merkezi) yapılan açıklamada ise ‘yağışın özellikle gece saatlerinde etkisini artıracağının tahmin edildiği vurgulanılarak  İstanbullular ani sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı.

Ne omuştu?

17 Temmuz gecesi İstanbul’da yağan yağmur sabah saatlerinde şiddetlenmiş ve birçok metro hattı ve metro durağı, metrobüs istasyonu, meydanlar, ara sokaklar ve ana yollar sular altında kalmıştı.

Avrasya Tüneli tek yönlü trafiğe kapatılırken, Kabataş-Bağcılar tramvay hattı seferleri iptal edilmişti.