Ana SayfaGüncelKabine değişikliğine ilişkin HDP ve CHP’den açıklamalar

Kabine değişikliğine ilişkin HDP ve CHP’den açıklamalar

ANKARA – Kabinede yaşanan değişikliğe ilişkin HDP ve CHP’den ilk açıklamalar geldi. CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Asıl değişmesi gereken Saray’ın kendisi” dedi. HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ise “Görevden alınan bakanlar cemaat mensubu mu?” diye sordu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın Saray’da gerçekleştirdiği görüşme ardından kabinede 6 bakanın yerinin değiştirilmesi ve 5 yeni ismin kabineye eklenmesine dair HDP ve CHP’den açıklamalar geldi.

CHP: Asıl sorun sarayda, sarayın değişmesi lazım

CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen MYK toplantısı sonrası kabine değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Asıl değişmesi gereken sarayın kendisi. O da inşallah önümüzdeki ilk seçimlerde değişecek. Bakanlarla ilgili gidene güle güle gelene hoş geldin demekten bir şey yok. Asıl sorun sarayda, sarayın değişmesi lazım” dedi.

HDP: Bu değişikliklerle görevden alınanlar cemaat mensubu mu?

Kabine değişikliği için açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ise “Görevden alınan bakanlar cemaat mensubu mu?” diye sordu.

Kabinede önemli değişiklikler yaşandığını belirten Kerestecioğlu açıklamasında, kabinedeki değişikliklerin ‘tek bir kişi için’ olduğunu belirtti.

İktidar, son bir yılda 15 Temmuz darbe girişimini bahane ederek ülkenin rejimini değiştirdi. O günden bu yana tüm uygulamalar, her şey bir kişinin iki dudağı arasında olabilsin diye aslında.
Bugün de bunun bir örneğini yaşadık, Sayın Erdoğan, Binali Yıldırım’ı çağırdı ve yeni Kabineyi tebliğ etti; istişare yok, ortaklaşma yok, sadece tebliğ edildi. Herkesin yüreği ağzındaydı, milletvekilleri “Acaba bakan olur muyum?” diyordu, bakanlar “Koltuğumdan olur muyum?” diyordu; biz de geçmiş olsun diyoruz.
Tüm bu değişiklikler yeteneklerin sonucu ya da ülkenin, halkın istekleri sonucu değil, bir kişinin çıkarlarıyla paralel yapılıyor çünkü kendisi hiç kimseye güvenmiyor. Darbenin siyasi ayağının ortaya çıkmasını da engellediği için “Bu değişikliklerle görevden alınanlar cemaat mensubu mu? Tenzili rütbeye uğrayanların suçu ne?” diye sorma hakkımız da doğuyor.