Ana SayfaGüncelKendilerini polis olarak tanıtıp alıkoydukları kadına cinsel saldırıda bulunan 6 erkeğe 335 yıl hapis

Kendilerini polis olarak tanıtıp alıkoydukları kadına cinsel saldırıda bulunan 6 erkeğe 335 yıl hapis

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da 2013 yılında kendilerini polis olarak tanıtarak bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan, kadının arkadaşını da darp ve gasp eden 6 kişiye toplam 335 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Diyarbakır’da 26 Kasım 2013 tarihinde 9 erkek kendilerini polis olarak tanıtarak bir kadını ve onun erkek arkadaşını silahla tehdit ederek Devegeçidi piknik alanına götürdü.

Saldırganlar burada kadını cinsel saldırıya maruz bıraktı, erkek arkadaşına ise fiziksel şiddet uygulayıp gasp etti.

9 kişi hakkında açılan davanın duruşması Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkemeye tutuklu sanıklar Abbas Çakıl, Mehmet Siraç Akıncı ve Mehmet Salih Çakıl katılırken tutuksuz 6 sanık ise katılmadı.

Sanık avukatların hazır bulunduğu duruşmada mahkeme başkanı izleyici olarak kimseyi duruşma salonuna almadı.

Tutuklu sanıklar daha önce yaptıkları savunmaları tekrar ederek olayla ilgili olmadıklarını ve  suçsuz olduklarını ileri sürerek tahliyelerini talep etti.

Savcı, davanın esası hakkında daha önce verdiği mütalaayı tekrar etti.

Mütalaanın ardından davanın esası hakkında savunma yapan sanık avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak tahliyelerini talep etti.

Yapılan savunmaların ardından bütün delillerinin toplandığını belirten mahkeme heyeti, kararını açıkladı.

Her bir sanığa toplamda 55 yıl

Mahkeme heyeti oy birliği ile aldığı kararda, kadına yönelik “nitelikli cinsel saldırı” ve “Kişiyi Hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarını işledikleri gerekçesiyle sanıklar Mehmet Siraç Akıncı, Abdulhamit Akıncı, Mehmet Salih Çakıl, Hüseyin Akıncı, Abbas Çakıl ve Şirin Kaymak’a toplamda 39’şar yıl 9’ar ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, şiddete maruz bırakılıp garp edilen erkeğe karşı “Cebir, şiddet veya hile kullanmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “Birden fazla kişi ile birlikte gece vakti yağma” suçunu işledikleri gerekçesiyle Mehmet Siraç Akıncı, Abdulhamit Akıncı, Mehmet Salih Çakıl, Hüseyin Akıncı, Abbas Çakıl ve Şirin Kaymak’a toplamda 16’şar yıl hapis cezasına çarptırdı.

Ancak sonrasında mahkeme, “silahla yağma” suçundan 6 sanığa verdiği 12 yıllık hapis cezasını zararların soruşturma ve kovuşturma aşamasında kısmen giderildiği gerekçesiyle hapis cezasında yarı oranda indirim yaparak 6’şar yıla indirdi.

Mahkeme, suçun işleniş biçimi, sanıkların amacı ve bu eylemleri silahla ve birden fazla kişi ile birlikte işledikleri gerekçesiyle sanıklara verdiği hapis cezalarında yarı oranda artırım yaptı.

Böylece mahkeme her bir sanığa toplamda 55’er yıl 9’ar ay hapis cezası verdi.

Tutuklu sanıklar hakkında hükmen tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, tutuksuz yargılanan Abdulhamit Akıncı, Hüseyin Akıncı ve Şirin Kaymak hakkında tutuklama kararı verdi.

Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan sanıklar R.A., M.Y.K. ve M.H.A. hakkında mağdurlara karşı “nitelikli cinsel saldırı” ve “Kişiyi Hürriyetinden yoksun bırakma” ve “Nitelikli yağma” suçlarından açılan davada sanıkların bu suçları işlediklerinin sabit olmadığı gerekçesiyle haklarında ayrı ayrı beraat kararı verdi.

Mahkeme beraat eden sanıklar hakkında verilen adli kontrol kararının karar kesinleşinceye kadar devam etmesini kararlaştırdı.

Ne olmuştu?

Diyarbakır’da 26 Kasım 2013 tarihinde bir kadın erkek arkadaşı ile birlikte Diyarbakır-Urfa yolu üzerinde arkadaşına ait arabada sohbet ettikleri sırada kendilerini polis olarak tanıtan 4 kişi tarafından alıkonuldu.

Yanlarında getirdikleri kesici ve delici aletlerle iki kişi yaralayarak araçlarıyla birlikte Diyarbakır-Elazığ Karayolu’nda bulunan Devegeçidi piknik alanına getiren sanıklar, kadını darp ederek cinsel saldırıda bulundu.

Zanlıların telefonla olay yerine çağırdıkları başka kişiler de genç kadına cinsel saldırıda bulundu. Saldırganlar kadının erkek arkadaşını da darp ederek üzerinde bulunan değerli eşyaları ve telefonunu gasp etti.

Zanlılar cinsel saldırıda bulundukları kadının cep telefon numarasını aldıktan sonra onları serbest bıraktı.

Serbest bırakılan kadın ve arkadaşı polise giderek bu kişiler hakkında şikayetçi oldu. Olay ilgili soruşturma başlatan polis zanlıların kimlik bilgisini ulaşamadı.

Kadına cinsel saldırıda bulunan ve onun telefonunu alan zanlılardan birinin S.B’yi kadını araması üzerine kimlik bilgileri tespit edilen sanıklardan 9’u 2013 yılınan Ekim ayında gözaltına alındı.

Kadın zanlıları teşhis etti. Bunlardan 3’ü tutuklanırken diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Kaynak: dihaber


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Medyaya nasıl direnilir - Ulus Baker
Sonraki Haber
Erdoğan’a göre ‘tutuklu gazeteci yok’: ‘Hepsi yalan, kendilerinin gazeteci olduğunu iddia ediyorlar’