Ana SayfaGüncelKESK, TMMOB ve Tabip Odası’ndan  ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne destek açıklaması

KESK, TMMOB ve Tabip Odası’ndan  ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne destek açıklaması

HABER MERKEZİ- KESK, TMMOB ve İstanbul Tabip Odası’ndan, HDP’nin İstanbul’da sürdüreceği ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne destek açıklaması geldi.

HDP’nin İstanbul Kadıköy’de 1 Ağustos’ta başlayacak olan ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne KESK İstanbul Şubeler Platformu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyonu ve İstanbul Tabip Odası’ndan destek açıklaması geldi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Erdal Güzel, “Başta ihraç edilen emekçiler olmak üzere tüm demokrasi ve emek cephesi bu eylemin yanında yer alıp, alanda olması gerekir” dedi.

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Akçelik ise, sendikalar ve meslek örgütleri olarak 1 Ağustos’ta Yoğurtçu Parkı’nda olacaklarını belirtti. Akçelik, “Biz 16 Nisan’daki referandumda ortaya çıkan ‘Hayır Cephesi’ni bu eylemler ile sürdürebileceğimize inanıyoruz. Bu cephe çatısı altında birleşik mücadeleyi önemli buluyoruz” dedi.

İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Doktor İncilay Erdoğan de, İstanbul’da bulunan emek ve demokrasi örgütleriyle birlikte Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne güçlü bir katılımla destek vereceklerini belirtti.

Erdoğan, başta sağlık emekçileri olmak üzere demokrasi mücadelesi veren tüm kesimleri HDP’nin eylemini desteklemeye çağırdı.