Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nü New York Times’a yazdı: Bu bir seçim değil, zorunluluk

Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nü New York Times’a yazdı: Bu bir seçim değil, zorunluluk

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 gündür sürdürdüğü ‘Adalet Yürüyüşü’nü New York Times’e yazdı. Kılıçdaroğlu, “Adaleti sokakta mı arıyorsunuz?’ diye soruyorlar. Bu bir seçim değil ki, zorunluluk” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan başlayan ‘Adalet Yürüyüşü’ 23’üncü gününü geride bıraktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde devam eden yürüyüşte yürüyüşçüler bugün İstanbul il sınırına giriş yaptı.

Daha önce yürüyüşle ilgili Guardian gazetesine yazan Kılıçdaroğlu bu kez 23 gündür sürdürdüğü yürüyüşü ABD’nin önemli gazetelerinden biri olan New York Times’a yazdı.

Diken’de yer alan habere göre “Türkiye’de adalet için uzun yürüyüş” başlıklı yazısında Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki otoriter yönetime karşı yürüdüklerini belirterek, yürüyüşün bir zorunluluğun sonucu olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu yazısında şu ifadeleri kullandı:

Adaleti sokakta mı arıyorsunuz?’ diye soruyorlar. Bu bir seçim değil ki, zorunluluk. Eğer demokrasi ve hukukun üstünlüğü askıya alınıyorsa, eğer insanlar görüşlerini rahatça dile getiremiyorsa, eğer milletvekilleri mecliste olacakları yerde hapisteyse, eğer mahkemeler adalet dağıtmaktan acizse, biz de ayağa kalkıp sözlerimizle, bedenlerimizle adalet çağrısı yaparız.

Tüm Türkiye toplumu için yürüdüklerini belirten Kılıçdaroğlu devamla şöyle yazdı:

Bu yüzden barış ve uyum içinde yaşamak isteyen tüm yurttaşlarımızı için yürüyoruz: inançlı olanlar ve olmayanlar için, Türkler ve Kürtler için, Aleviler ve Sünniler için. İnançların, etnik kökenlerin ve hayat tarzlarının ayrımcılık ve cezalandırma nedeni olmadığı bir Türkiye için yürüyoruz. Başların dik, zihinlerin korkusuz olduğu bir Türkiye için yürüyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yürüyüşe dönük eleştirilerine de yazısında cevap veren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

OHAL’in kaldırılmasını, demokrasinin yeniden tesis edilmesini istiyoruz. Bağımsız yargının yeniden tesis edilmesini, tutukluların hızlı ve adil bir biçimde yargılanmasını istiyoruz. İhraç edilen on binlerce devlet memuru için yasal mekanizma işletilmeli. Hiç kimse görüşleri, söylediklerini, yazdıkları ya da çizdikleri nedeniyle hapse atılmamalı. Hapisteki tüm gazeteciler ve akademisyenler hemen serbest bırakılmalı.

Bu uzun yürüyüşün her bir kilometresi umutlarımı yeşertti. Türk halkının demokrasiyi geri getireceğinden, adaletin ülkeme geri döneceğinden eminim.