Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan kendisine ‘korkak’ diyen Erdoğan’a: Çık karşıma, sana meydan okuyorum

Kılıçdaroğlu’ndan kendisine ‘korkak’ diyen Erdoğan’a: Çık karşıma, sana meydan okuyorum

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde kendisine ‘korkak’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi, “Çık karşıma, sana açıkça meydan okuyorum, cesaretin varsa çıkarsın” diyerek televizyonda diyaloğa davet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hükümetin şahsına ve partisine yönelik “terör örgütleriyle kol kola” şeklindeki ithamlara yanıt veren CHP lideri, “Terörü lanetliyoruz” dedi.

2009 ve 2010 yıllarında Habur’dan gelen ‘Barış Grubu’ üyelerine ve ‘çözüm süreci’ndeki müzakerelere işaret eden Kılıçdaroğlu, “Kim teröre destek veriyorsa, kim Habur’da çadır mahkemeleri kuruyorsa hepsine lanet olsun diyorum” diye konuştu.

‘Adalet Yürüyüşü’

CHP lideri, ‘Adalet Yürüyüşe’ne de değindiği konuşmasında, yürüyüşün ‘dünyanın en barışçıl eylemi’ olduğunu söyledi.

Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için de yürüdüğünü belirten Kılıçdaroğlu, yürüyüşü aynı zamanda Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucusu ve ilk genel başkanı olan Muhsin Yazıcıoğlu için yaptığını da dile getirdi:

Bu yürüyüşü bu ülkenin hak arayan huzur arayan bu ülkenin mazlumları içini yaptık.Bu yürüyüşü dosyası kapatılan Muhsin Yazıcıoğlu için yaptık. Bu yürüyüşü emeklilikte yaşa takılanlar için yaptık. Bu yürüyüşü hapisteki milletvekilleri için yaptık. Bu yürüyüşü taşeron işçiler için yaptık. Bu yürüyüşü FETÖ’nün darbe girişimine karşı canını veren 249 şehidimiz ve gaziler için yaptık. Bu yürüyüşü şehitler ve gaziler arasında ayrım yapılmasın, ayrım yapan vatan hainidir demek için yaptık. Bu yürüyüşü gayri meşru ilan ettiğimiz anayasanın dünyaya tanıtılması için yaptık. Bu yürüyüşü liyakat sistemi tekrar Türkiye’ye gelsin diye yaptık. Bu yürüyüşü soruları çalınan KPSS ve diğer sınav mağdurları için yaptık. Bu yürüyüşü can ve mal güvenliği olmayan iş dünyası için yaptık. Bu yürüyüşü FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıksın diye yaptık.

15 Temmuz

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümündeki anmaları hatırlatan Kılıçdaroğlu, “İki 15 Temmuz var. Bir halkın 15 Temmuz’u bir de sarayın 15 Temmuz’u. Halkın 15 Temmuz’u şehitlerimiz gazilerimiz. Onlar demokrasi milli iradeye sahip çıktılar. Onların mücadelesi hakkın mücadelesidir. Bir de sarayın 15 Temmuz’u var. Halkın 15 Temmuz’unu fırsat bilip 20 Temmuz’da sivil darbeyi gerçekleştirenler. İkisini birbirinden ayıracağız” dedi.

Erdoğan’a ‘meydan okuma’

Darbe girişiminin siyasi ayağının ortaya çıkarılmasını istediği için hedef alındığını söyleyen Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek “Ben hukuk devletini savunuyorum o dikta yönetimini savunuyor. Ben İbrahim’den yanayım o Nemrut’tan yana. Oysa onun çok korktuğunu biliyorum” diye konuştu.

CHP lideri devamla da Erdoğan’a ‘meydan okuduğunu’ belirtti:

İstediğin kadar kumpas kur yolundan adaletten dönen namerttir. Şimdi ben bu zata (Cumhurbaşkanı Erdoğan’a) açıkça meydan okuyorum. Onun sözleriyle söylüyorum cesaretin varsa korkak değilsen, ödlek, vandal değilsen senin havuz medyanda, senin istediğin saatte gel birlikte 15 Temmuz’u tartışalım. Çık karşıma, sana açıkça meydan okuyorum, cesaretin varsa çıkarsın.

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan 15 Temmuz’da adı ’15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü’nde yaptığı konuşmada ‘kontrollü darbe’ nitelemesi üzerinden CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu hedef almıştı.

Erdoğan “Bazıları ‘kontrollü darbe’ diyor. Milletimizin bu şanlı direnişine kara çalmaya çalışıyor. Bu bir terbiyesizliktir. Bu mücadele ödleklerin mücadelesi değildir, vandalların değildir” demiş, şunları söylemişti:

Biz Yenikapı toplantısına bu Kılıçdaroğlu’nu da davet ettik. Bilseydik etmezdik.

İnsan utanır, bu, 250 şehidimize saygısızlıktır, hakarettir. Bu millete saygısızlıktır, hakarettir. Bunu nasıl söylüyorsun?

Bu millet senin gibi, ürkek, korkak değil. Bu millette yürek var yürek. O yürek sende yok.

Bu mücadele ödleklerin mücadelesi değildir, vandalların mücadelesi değildir.