Ana SayfaDünya‘Kürtler göz ardı edilmemeli’ diyen BM temsilcisi: Suriye’de yeni anayasa yazım sürecine katılmalılar

‘Kürtler göz ardı edilmemeli’ diyen BM temsilcisi: Suriye’de yeni anayasa yazım sürecine katılmalılar

HABER MERKEZİ – BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura, Suriye’de yeni anayasanın yazım sürecine Kürtlerin de katılması gerektiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura’dan “yeni Suriye’de anayasa yazım süreci” ve Kütlerler ilgili açıklama geldi.

Reuters’ın Rusya haber ajansı RIA Novosti’den aktardığı habere göre Mistura, “Suriyeli Kürtler göz ardı edilmemeli” dedi.

Mistura şöyle devam etti:

Kürlerin temsilcileri mutlaka yeni anayasa yapım süresinde yer almalı.

Omurgasını Suriyeli Kürtlerin savunma gücü YPG’nin (Halk Savunma Birlikleri) oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri’nin IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi olan ‘Büyük Savaş’ ise 35’inci gününde devam ediyor.

DSG’liler son olarak  11 kilometre uzunluğunda 7 metre yüksekliğinde surlarla çevrili eski şehir olarak adlandırılan bölümü büyük oranda kuşatma altına almış durumunda.

DSG ayrıca ABD’nin başkenti Washington’da 11-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek ve 70 ülkenin temsilci göndereceği IŞİD karşıtı koalisyon toplantısına katılacak.




Önceki Haber
'Benzeri görülmemiş bir sansür rejimi': Çin VPN'i de yasaklıyor
Sonraki Haber
'Kahve ölüm riskini azaltıyor'