Ana SayfaGüncelLGBTİ paylaşımını sildiren Beşiktaş Belediye Başkanı’nın gerekçesi ‘özgürlüklere saygısıymış’

LGBTİ paylaşımını sildiren Beşiktaş Belediye Başkanı’nın gerekçesi ‘özgürlüklere saygısıymış’

HABER MERKEZİ – Belediyenin resmi Twitter hesabından LGBTİ+ Onur Haftası’na ilişkin yapılan paylaşımı “Eşcinselliği teşvik edemeyiz; değerlerimize aykırı” diyerek sildiren Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, bunun gerekçesini “Özgürlüklere dair saygımdan yaptım” ifadeleri ile açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Beşiktaş Belediyesi binasına LGBTİ+ Onur Haftası nedeniyle gökkuşağı bayrağı asılmış, ardından belediyenin resmi Twitter hesabından bayrağın fotoğrafı “Freddie Mercury’nin askerleriyiz” notuyla paylaşılmıştı.

Ancak bu paylaşım saatler sonra “Eşcinselliği teşvik edemeyiz, değerlerimize aykırı” diyen Belediye Başkanı Murat Hazinedar tarafından sildirilmişti.

Hazinedar konuyla ilgili bir açıklama yaparak paylaşımı yapan çalışanın ‘eşcinsel olmadığını’ kast ederek “Hayır çocuğun öyle bir eğilimi de yok aslında. Allah için öyle bir derdi de yok. Gayet bizim gibi, maşallah serpilmiş bir çocuk” ifadelerini kullanmıştı.

  Homofobiye devam: Hazinedar bu kez 'Allah için çocuğun öyle bir eğilimi yok, serpilmiş biri' dedi

LGBTİ Meclis üyesi: Nefret söylemi ‘hassasiyet’ olarak yorumlanamaz

Dün (3 Temmuz) Beşiktaş Belediye Meclis Toplantısında konuşan LGBTİ aktivisti ve CHP Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi Sedef Çakmak, yaşananları hatırlatarak, LGBTİ’lere yönelik sürdürülen nefret söyleminin “hassasiyet” olarak yorumlanamayacağını belirtti.

Kaos GL’de yer alan habere göre Çakmak konuşmasında Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar’ı Mart 2014 Yerel Seçimler öncesinde imzalamış olduğu ‘LGBTİ-Dostu Belediyecilik’ Protokol Metnine sadık kalmaya davet etti.

Çakmak, Hazinedar’ın kendisine iletilen kuru gürültü tehditlere boyun eğmeden eşit vatandaşlık haklarını savunduğu LGBTİ+lere karşı gerekli gördüğü takdirde özeleştirisini kamuoyuyla paylaşması gerektiğini söyledi.

Çakmak’ın konuşmasının ardından söz alan Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar, LGBTİ’ler için çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Hazinedar söz konusu tweetin, “belediye bünyesinde yapılan üç yıllık yapıcı çalışmalara zarar verdiğini savunarak bunun toplumun verilen mücadeleyi yanlış anlamasına neden olduğunu, LGBTİ’lere de bir faydası olmadığını” söyledi.

“Asker olacaksan inancınla asker olacaksın”

Konuyla ilgili kendi hesabından yaptığı açıklamanın da yanlış anlaşıldığını belirten Hazinedar, “Böyle şeyleri abartılı bir biçimde öne çıkarmak onlara da hizmet etmez, onu ifade etmeye çalıştım” dedi.

Bu hareketinin gerekçesinin ‘özgürlüklere saygısı’ olduğunu ileri süren Hazinedar devamla şunları söyledi:

LGBTİ’ler için yapmadım, özgürlüklere dair saygımdan yaptım. İnancımın gerektirdiği bir istikamet var, inancını yanlış ortaya koyanlarla beni karıştırmayın. Asker olacaksan inancınla asker olacaksın. Açıklamayı da belediye hesabından değil kendi hesabımdan yaptım..