Ana SayfaGüncel‘Makul şüphe’ iddiasıyla gözaltına alınmışlardı: Gazetecilerin 13 gündür ifadeleri alınmadı

‘Makul şüphe’ iddiasıyla gözaltına alınmışlardı: Gazetecilerin 13 gündür ifadeleri alınmadı

HABER MERKEZİ – Haber takibindeyken “makul şüphe” gerekçesiyle gözaltına alınan dihaber muhabirleri Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman 13 gündür gözaltında.

Hatay-Antep sınır hattında haber takibi yaptıkları sırada “makul şüphe” gerekçesiyle gözaltına alınan, Anadolu Ajansı (AA) ve Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) “2 PKK üyesi yakalandı” diyerek hedef gösterdiği dihaber muhabirleri Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman 13 gündür gözaltında tutuluyor.

İki gazeteci ile dün görüşen avukat Suphi Zarif, gazeteciler haklarında “Örgüt üyeliği” iddiasıyla tahkikat yürütüldüğünü söyledi.

Gazeteciler aileleriyle yaptıkları kısa görüşmelerde ise, alakasız fotoğrafların sorulduğunu, fotoğraf makinaları ile kameralarının incelendiğini iletmişti.

13 gündür henüz emniyet ifadeleri alınmayan gazeteciler için gözaltı süresinin dolmasına bir gün kaldı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Antep milletvekili Mahmut Toğrul, gazetecilerin haber takibindeyken gözaltına alınmasını Meclis gündemine taşımıştı.

Toğrul, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya AA ve DHA’nın gazetecileri neden hedef gösterdiğini sormuştu.

Toğrul ayrıca gazeteciler hakkında herhangi bir yakalama kararı olup olmadığını, neden dosyalarına ‘gizlilik’ kararı konduğunu da sorarak “Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman gibi muhalif gazetecilerden korkmanızın nedeni nedir?” demişti.

dihaber ise muhabirlerinin İslahiye’ye gelmeden önce günlerce Hatay’da haber takibi yaptıklarını belirtirken, AA ve DHA ile ajansların haberini servis eden hükümete yakın medya kuruluşlarının haberlerine tepki göstermiş, iki gazetecinin gözaltına alınmadan önce imza attıkları haberleri paylaşmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
New York Times: 'Türkiye'de Aleviler, gittikçe daha uçlara itiliyor'
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan Gülen'e: Bir ipte iki cambaz oynamaz; sen düştün, diğeri duruyor ama o da düşecek