Ana SayfaDünyaMalta’da da eşcinsel evlilik yasallaştı

Malta’da da eşcinsel evlilik yasallaştı

HABER MERKEZİ – Malta’da eşcinsel evliliğe onay veren yasal düzenleme kabul edildi. Malta bu kararla Avrupa Birliği ülkeleri arasında eşcinsel evlililiği onaylayan 15’inci ülke oldu.

Almanya’dan sonra Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden biri daha eşcinsel evliliği yasal olarak onayladı.

Malta Parlamentosu’nda çarşamba günü süren tartışmaların ardından yapılan oylama ile eşcinsel evliliği onaylayan yasal düzenleme kabul edildi.

DW Türkçe’de yer alan habere göre yapılan oylamada ret oyunun sadece muhalefetteki milliyetçi bir milletvekilinin kullandığı aktarıldı.

Bu yasal düzenleme ile eşcinsellerin evlenmesinin yanı sıra heteroseksüel çiftlerle aynı haklara sahip olarak evlat edinmeleri de mümkün olacak.

Ayrıca yeni yasada, cinsiyeti belli eden “anne,” “baba,” “karı,” “koca” gibi tanımlar yerine cinsiyete işaret etmeyen kavramlar kullanılacak.

Malta Başbakanı Joseph Muscat, bunun “tarihi bir oylama” olduğunu söyledi.

Oylama sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Muscat, “Bunun demokrasinin ve toplumun olgunlaştığını gösterdiğini” belirterek, “artık hepimiz eşitiz diyebiliriz” diye konuştu.

Eşlerin boşanmasına olanak sağlayan yasal düzenlemenin 2011 yılında yapıldığı, nüfusunun çoğu Katolik olan Malta’da eşcinsel evliliğin yasallaşması önem taşıyor.