Ana SayfaGüncelManisa ve Muğla’nın ardından Edirne’de de askerler hastaneye kaldırıldı

Manisa ve Muğla’nın ardından Edirne’de de askerler hastaneye kaldırıldı

HABER MERKEZİ – Manisa’da binin üzerinde, Muğla’da da 87 asker zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmasının ardından bu kez de benzer bir olay Edirne’de gerçekleşti. 54’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’ndaki 14 asker, akşam yemeğinin ardından rahatsızlanarak çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Edirne’ni Karaağaç mahallesinde bulunan 54’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı Korgeneral Celalettin Alkoç Kışlası’nda görevli 14 asker, akşam yemeğinin ardından rahatsızlandı.

Karın ağrısı, bulantı ve kusma şikayetiyle görülen askerlerden 8’i Edirne Sultan 1’nci Murat Devlet Hastanesi’ne, 6’sı ise Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Acil serviste tedaviye alınan askerlere serum tedavisi uygulandı.

Tedaviye alınan askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, askerlerin besin zehirlenmesi ya da güneş çarpması nedeniyle rahatsızlanmış olabileceğini ifade ederek, yapılacak incelemelerin ardından durumun netleşeceğini söyledi.

Manisa’da binin üzerinde askerin gıda zehirlenmesi yaşamasının ardından Muğla’nın Marmaris ilçesinde de 87 asker zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştı.