Ana SayfaGüncel‘Mesele devamsızlık değil, Kürt meselesi’ diyen CHP’den hatırlatma: Davutoğlu ve ekibini gören var mı?

‘Mesele devamsızlık değil, Kürt meselesi’ diyen CHP’den hatırlatma: Davutoğlu ve ekibini gören var mı?

HABER MERKEZİ – HDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Tuba Hezer’in milletvekillerinin düşürülmesine ilişkin Meclis’teki oturumda konuşan CHP’li Özgür Özel, Ahmet Davutoğlu’nun ‘devamsızlığını’ hatırlatarak “Davutoğlu’nun ve ekibinin Meclis’e devam ettiğini gören var mı?” diye sordu. CHP’li bir diğer vekil Mehmet Bekaroğlu da Davutoğlu’nun durumuna işaret ederek “Eğer devamsızlıktan değil başka sebeplerden dolayı diyorsanız o zaman ayrımcılık yapıyorsunuz, yanlış yapıyorsunuz” diye konuştu. Bekaroğlu, asıl meselenin ‘devamsızlık’ değil ‘Kürt meselesi’ olduğuna da dikkat çekti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Tuba Hezer’in milletvekillerinin düşürülmesine ilişkin Meclis’teki oturumda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ahmet Davutoğlu’nun ‘devamsızlığını’ hatırlattı.

CHP Milletvekili Özgür Özel, HDP’li Sarıyıldız ve Hezer’in TBMM’ye devamsızlıkları nedeniyle milletvekilliklerinin düşürülmesinin istendiğini anımsatarak, “Ahmet Davutoğlu’nun ve ekibinin Meclis’e devam ettiğini gören var mı?” diye sordu.

Artı Gerçek’in haberine göre CHP’li Özel şöyle konuştu:

Görevden aldığınız, selam vermekten korktuğunuz ama güç ondayken hürmetler bildirilen o ekibin bugün buraya gelememe halini yaratıyorsunuz. Ama Anayasa görüşmelerinde oy kullanma dışında buraya gelmemiş birine uygulamadığınız kuralı muhalefete uyguluyorsunuz. Nerede kanun önünde eşitlik? Nerede Anayasa eşitlik? Bunlar sizin siyasi tarihinize geçecek kara birer lekedir.

CHP’li vekil, Davutoğlu örneği üzerinden AKP’li milletvekillerine, “İşinize gelince sus pus oturanla başına gelince bülbül kesiliyor. Bugün sus pus oturursanız günü geldiğinde bülbül kesildiğinizde sesiniz ne kadar güzel olursa olsun o nağmeleri o kulaklar duymaz” diye seslendi.

Oturumda konuşan bir diğer CHP’li Mehmet Bekaroğlu da isim vermeden Ahmet Davutoğlu’nu işaret ederek, devamsızlık yapan AKP milletvekillerinin durumunun da tespit edilip gündeme alınması gerektiğini söyledi.

Bekaroğlu, “Eğer devamsızlıktan değil başka sebeplerden dolayı diyorsanız o zaman ayrımcılık yapıyorsunuz, yanlış yapıyorsunuz” dedi.

“Tuba Hezer’i neyle suçluyorsunuz?” diye soran Bekaroğlu, şöyle konuştu:

Bu mesele Kürt meselesidir. Kürt meselesinde zamanında başımızı kuma gömmesiydik gerçekten görüp teşhis etseydik ne yapılması gerekenleri tespit edip cesaretle yapsaydık şu anda bunu yapmazdık, TBMM’yi bu duruma düşürmezdik. Bu konu devamsızlık konusu değil, ayıp. Bu Meclis’i bu duruma düşürmeye hakkı yoktur. Mesele Kürt meselesidir. Kürt meselesini TBMM ele almalı.

Kürt meselesinin sadece güvenlik politikaları ile çözülecek bir mesele olmadığını da söyleyen Bekaroğlu, şöyle devam etti:

Türkiye’nin PKK ile ilgili uygulamadığı güvenlik politikası yoktur. 1990’larda hukukun dışına da çıkıldı, Türk Kürt büyük bedeller ödedi. Binlerce genci kaybettik, hala kaybetmeye devam ediyoruz. Hala insanlarımız ölmeye devam ediyor. Niye biliyor musunuz? Hepimiz başımızı kuma gömdük. O nedenle biz de sorumluyuz. Hala 2017’de kısıtlamalarla, yeniden daraltmalarla bu işi çözebileceğinizi düşünüyorsunuz. Yanılıyorsunuz. Bu politikalarla devam ederseniz iki üç dönem sonra yine bunları konuşmaya devam edeceğiz ama yine belki evlatlarımızı kaybetmiş olacağız. İnsandan daha kıymetli bir şey yoktur. Hiçbir şey insanın canı kadar önemli değil. İnsanlık da dinler de bunu gerektirir, bunu söyler.