Ana SayfaEkolojiMetrolar, meydanlar, ara sokaklar ve ana yollar: İstanbul sular altında

Metrolar, meydanlar, ara sokaklar ve ana yollar: İstanbul sular altında

HABER MERKEZİ – AKOM İstanbulluları sel riskine karşı uyardığı sıralarda kentte birçok nokta sular altında kaldı. Üsküdar, Eminönü, Gayrettepe, Bayrampaşa ve birçok semtte metrolar, meydanlar, ara sokaklar ve ana yolları su bastı, yurttaşlar mağdur oldu. Ulaştırma Bakanı “Bu bir afettir” dedi, Vali Şahin ise ‘ciddi sıkıntı yaşanan bölge yok’ diye konuştu. Yaşananlar ise İstanbul’un alt yapı sorununu bir kez daha gündeme getirdi.

İstanbul’da dün gece aralıklarla yağan yağmur sabah saatlerinde şiddetlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbulluları sel riskine karşı uyardı. Ancak uyarının yapıldığı saatlerde kentin birçok noktasında su baskınları yaşanmaya başlamıştı bile.

Birçok metro hattı ve metro durağı, metrobüs istasyonu, meydanlar, ara sokaklar ve ana yollar sular altında kaldı; Avrasya Tüneli tek yönlü trafiğe kapatıldı, Kabataş-Bağcılar tramvay hattı seferleri iptal edildi.

Vali Şahin: Ciddi sıkıntı yaşanan bölge yok

Valilik tarafından yapılan açıklamada ise “Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur” denildi.

Ciddi sıkıntı yaşanan bir bölge olmadığını savunan Şahin, şunları kaydetti:

Yaşanan sıkıntılara ekipler müdahale ediyor. Birkaç noktada çalışmalar yoğunlaştı. Bazı altgeçitlerde fiziki yapı ve aşırı yağış nedeniyle su birikmeleri oldu. Ekipler bu noktalara hızla müdahale ediyor. Trafik akışının düzenlenmesi için ekipler görev başında. Trafiğin rahat akışı için çalışılıyor. Vatandaşlarımızdan ricamız, yağış akşama kadar devam edecek, trafiğe zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla çıkmamaları ve toplu taşıma araçlarını kullanmaları. Bu uzun yıllardır yaşanmayan ölçüde bir yağış. Bunları inşallah hızla telafi edeceğiz.

Vali Vasip Şahin saat 14:00’ten sonra yoğun yağış beklendiğini ve  bunun öncekinden ‘daha ciddi’ olacağını da duyurdu.

“Bu bir afet”

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan “Bu bir afettir, ulaşılamayan nokta yok. Hasar tespit edilince zarar karşılanacak” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş da can kaybı yaşanmadığını, hasar tespit çalışması yapılacağını söyledi.

İstanbul’dan manzaralar

Yurttaşların kayıt altına aldığı su baskını anları ise sosyal medyada paylaşıldı ve İstanbul’un alt yapı sorunu bir kez daha eleştiri konusu oldu.

İşte şiddetli yağmurla birlikte ortaya çıkan İstanbul manzarası:




Önceki Haber
Hükümetten Gülen'in son pozuyla ilgili açıklama: 'Sıradan bir fotoğraf değil'
Sonraki Haber
Gazze'den bir ses: 'Nefes alamıyoruz'