Ana SayfaGüncelMilli Savunma Bakanı Işık: Afrin’e operasyon yapmaktan çekinmeyiz

Milli Savunma Bakanı Işık: Afrin’e operasyon yapmaktan çekinmeyiz

HABER MERKEZİ – Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin Afrin’e ‘operasyon yapmaktan çekinmeyeceğini’ söyledi.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik topçu atışları yer yer sürerken ve bölgeye saldırı planı gündemdeki yerini korurken konuyla ilgili son açıklama Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’tan geldi.

TRT Haber’e konuşan Işık, “Türkiye’nin gerek gördüğü takdirde Suriye’nin kuzeyindeki Afrin bölgesine operasyon yapmaktan çekinmeyeceğini” söyledi.

Işık ayrıca “Türkiye kendisine yönelen her türlü tehdidi kaynağında imha hakkına ve gücüne sahiptir” ifadesini kullandı.

Rusya’nın Afrin’deki askeri varlığına ve Rus askerlerinin çekileceğine yönelik haberler ile ilgili olarak da konuşan Işık, “Çok fazla askeri birlik yoktu, fazla değildi. Şimdi yavaş yavaş çekilme gibi bir durumları var ama henüz tam netleşmedi” dedi.

Ne oldu?

Nisan ayında Afrin sınırının karşısına askeri yığınağı yoğunlaştıran, 27 Haziran’da bölgeyi top atışlarıyla hedef alan Türkiye, son olarak dün gece yine Demokratik Birlik Partisi (PYD) denetimindeki bölgeleri ateş altına aldı.

Afrin’i hedef alan TSK güçlerine YPG de karşılık verdi.

Türkiye’nin bu son saldırısında dört sivil yaralandı.

Öte yandan Türkiye’nin Afrin’e yönelik saldırı planına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Demokratik Suriye Meclisi Eş Başkanı İlham Ahmed, TSK sınırdan top atışlarıyla bölgeyi hedef alırken hala sessizliğini koruyan Rusya’ya uyarılarda bulundu.

“Türkiye’nin Afrin’e yönelik bir saldırıya girişmesinin Rusya’dan bağımsız, onların onayı olmadan gerçekleşmeyeceği inancındayım” diyen Ahmed, Afrin’e yönelik bir operasyonun Rusya için de ‘bedelinin ağır olacağına’ dikkat çekti.

Ahmed, “Bu, savaşı büyütür. Bundan herkes zarar görür. Rusya, Türkiye’de kendisini de etkileyecek bir krizin önlenmesi için Kürtleri feda etmeyi düşünüyorsa, büyük bir yanlış yapar” dedi.