Ana SayfaGüncelMİT TIR’ları davasının yeni iddianamesinde ABD de var

MİT TIR’ları davasının yeni iddianamesinde ABD de var

HABER MERKEZİ – MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin hazırlanan yeni iddianamede 55 kişi hakkında 3’er kez ağırlaştırılmış hapis cezası isteniyor. İddianamede yer alan bazı sanıkların TIR’ları durdurduktan sonra özel hatlarla ABD elçilik ve konsolosluğunu aradığı öne sürülüyor.

Adana ve Hatay’da 2014 yılında MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin 5’inci iddianame tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından hazırlanan iddianamede 55 kişinin adı şüpheli olarak yer alıyor.

İddianamede MİT TIR’larının durdurulması talimatının, Fetullah Gülen tarafından ‘bizzat verildiği’ öne sürülüyor.

İddianamede yer alan sanıklar arasında “FETÖ’nün askeri personel imamlarının da” olduğu öne sürülüyor ve bunlardan bazılarının 19 gün boyunca, sadece MİT TIR’larının durdurulması olayında kullanılmak üzere operasyonel hat kullandıkları ve bu hatlarla ABD elçilik ve konsolosluğunun arandığı belirtiliyor.

‘Amaç 7 Haziran seçimlerini etkilemekti’

Ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, MİT TIR’ları hadisesi için “Bu uluslararası istihbarat örgütleriyle Türkiye’ye yapılmış bir uluslararası operasyondur” diyor.

Başsavcı yaptığı açıklamada, ‘casusluk faaliyeti’ dediği MİT TIR’ları hadisesinin amacının ‘devleti terörle ilişkilendirerek uluslararası camiada zor durumda bırakmak’ olduğunu, siyasal amacının ise ‘7 Haziran 2015 genel seçimlerini etkilemek’ olduğunu savunuyor.

Mahkemeye gönderildi

Savcılık 55 kişi için 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isterken, onaylanan iddianame Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.