Ana SayfaGüncel‘Nuriye ve Semih 2 bin 760 saattir açlık grevinde’

‘Nuriye ve Semih 2 bin 760 saattir açlık grevinde’

HABER MERKEZİ – KHK ile mesleklerinden ihraç edilen ve başlattıkları açlık grevi sürerken tutuklanan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi bugün 115’inci gününde. Yani iki eğitimcinin eylemi 2 bin 760 saati geride bıraktı. Eğitimcilerin gözaltına alınıp tutuklanmalarının ardından açlık grevine başlayan Semih Özkaça’nın eşi Esra Özakça’nın eylemi ise 40’ıncı günde.

‘İşe iade’ talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemleri bugün 115’inci günü geride bırakan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Ankara Karanfil Sokak’ta biraraya gelindi.

Açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Hüda Kaya da destek verdi.

“Nuriye, Semih işe geri alınsın” pankart açıldığı eylemde, Gülmen ve Özakça ile birlikte 235 gündür aynı alanda eylem yapan Acun Karadağ, açlık grevinin 115’inci gününü geride bıraktığına dikkat çekmek için 1’den 115’e kadar saydı.

Daha sonra açıklama yapan Karadağ, “Akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça 115 gündür açlık grevinde. Bizim burada sayarken zorlandığımız kadar açlık grevindeler. Tam 2 bin 760 saattir açlık grevindeler” dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ise, Gülmen ve Özakça’nın başlatmış olduğu eyleminin insanlık onuru ve emeğine sahip çıkma meselesi olduğunu ifade etti.

Kaya, “Diliyoruz onların ölümlerini karşılamayalım. Ölüm haberleri geldiğinde buna neden olanlar bu utancı insanlık tarihine ekledikleri utancından kurtulamayacaklar. Diliyorum ölümleri değil, özgürlük haberlerini hep beraber karşılarız” dedi.

Esra Özakça 40 gündür açlık grevinde

Öte yandan açlık grevindeki Gülmen ve Özakça’nın tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardından açlık grevi eylemine başlayan Semih Özakça’nın eşi de eyleminin 40’ıncı gününü geride bırakıyor.

Özakça’nın annesi bir kez daha eğitimcilerin işe iade edilmesi talebini dillendirdi: