Ana SayfaDünyaÖSO saldırıları ve çatışmalar: Son 4 günde Afrin köylerinde neler yaşandı?

ÖSO saldırıları ve çatışmalar: Son 4 günde Afrin köylerinde neler yaşandı?

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Suriye’de birlikte hareket ettiği ÖSO üyelerinin 15 Temmuz’dan bu yana  Afrin’e dönük saldırılarında, 25 ÖSO üyesinin öldürüldüğü belirtiliyor. İddialara göre Türkiye, “aralarında beş Türk askerinin de bulunduğu 15 yaralıyı bölgeden çıkaramadığı için” Rusya’yla temas kurdu ve Rusya’nın arabuluculuğu sonucu YPG’nin bazı yaralıları ve cenazeleri teslim etmesi karşılığında çatışma son buldu.

Türkiye’nin Afrin’e operasyon hazırlığı iddiası gündemdeki yerini korurken, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) top atışlı saldırılarının yanı sıra birlikte hareket ettiği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarının da Afrin’in köylerine saldırıları sürüyor.

Halk Savunma Birlikleri (YPG),  Türkiye’nin ve desteklediği grupların 5 Haziran’dan bu yana Afrin ve Kobani’de köylere saldırdığını belirtmişti.

15 Temmuz’dan bu yana ise ÖSO grupları tarafından Afrin köylerine saldırı başlatıldı ve son 4 gündür çatışmalar yaşandı.

YPG’den saldırıların bilançosuna ilişkin açıklama

YPG, 4 gündür devam eden saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada ÖSO gruplarının Basufane köyünde başlayan ve son olarak Afrin’in Şera ilçesine bağlı Eyn Deqne köyüne yaptığı saldırılar sonrası yaşanan çatışmalara dair bir takım bilgiler verdi.

Yapılan açıklamada çatışmalar neticesinde 25 ÖSO üyesinin ve 5 Türkiye askerinin öldüğü belirtildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) de Eyn Deqne köyü yakınlarında yaşanan çatışmalarda 15 ÖSO üyesinin öldüğünü 4 YPG’linin ise yaralandığını açıkladı.

‘Türkiye cenazeler için Rusya’dan arabuluculuk istedi’ iddiası

İddialara göre Türkiye, “aralarında beş Türk askerinin de bulunduğu 15 yaralıyı bölgeden çıkaramadığı için” Rusya’yla temas kurdu ve Rusya’nın arabuluculuğu sonucu YPG’nin bazı yaralıları ve cenazeleri teslim etmesi karşılığında çatışma son buldu.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de ölen kişilerin cenazelerinin Rusya’nın araya girmesiyle verileceğini öne sürdü.

Gözlemevi, Rusya’nın sağladığı anlaşmayla bir dizi yaralı savaşçının da Türkiye’ye teslim edileceğini iddia etti.

YPG cenazeleri Kürt Kızılayı’na teslim edecek

BBC’de yer alan habere göre ise YPG’nin yerel bir yetkilisi yaptığı açıklamada, ellerinde 9 kişinin cenazesinin bulunduğunu, ailelerine ulaştırılmaları için bunları Afrin’deki Kürt Kızılayı’na vereceklerini söyledi.

ÖSO’cuların cenazelerinin görüntüsü sosyal medyada

Çatışmalara dair sosyal medyada da görüntüler yayınlandı.

YPG’liler tarafından çekilen görüntülerde Eyn Deqne çevresinde çıkan çatışmalarda öldürülen ÖSO üyelerinin cenazeleri ve ele geçirilen askeri mühimmatlar görülüyor.

‘Türkiye ÖSO’yla birlikte Afrin civarına 12 karargah kurdu’ iddiası

Geçtiğimiz hafta da Türkiye’nin Suriye’de desteklediği ÖSO grupları ile birlikte Afrin civarına 12 karargah kurduğu ve buralara sevkiyat yaptığı iddiası gündeme gelmişti.

Bu karargahlarla Türkiye ve desteklediği grupların YPG denetiminde bulunan köylerin 300 metre kadar yakınına konuşlandığı belirtilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sanatçılar, hayranları ve BDS: 'Radiohead bugünkü İsrail konserini iptal ederek kültürel boykota katılmalı'
Sonraki Haber
Özgür Amed'le 'içeri' ve 'dışarı'nın ahvali üzerine: Oportünizmi artık devlet bile kabul etmiyor