Ana SayfaÇeviriPapa’dan G20 liderlerine: Silahları indirin, savaşları bitirin, fakirlere ve mültecilere odaklanın

Papa’dan G20 liderlerine: Silahları indirin, savaşları bitirin, fakirlere ve mültecilere odaklanın

HABER MERKEZİ – Katolik Hıristiyanların ruhani lideri Papa Francis, Hamburg’da düzenlenen G20 zirvesine katılan dünya liderlerine “önceliği fakirlere ve mültecilere verip silahsızlanmayı teşvik etmeleri ve aralarındaki ‘anlamsız savaşa’ son vermeleri” çağrısında bulundu.

Katolik Hırıstiyanların ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, Almanya’nın Hamburg kentinde gerçekleşen G20 Zirvesi’ne katılan ülke liderlerine, yaptığı yazılı açıklama ile seslendi.

Papa Francis liderlere ‘silahları indirmeleri’ ve ‘anlamsız savaşlarını sona erdirmeleri’ çağrısında bulundu.

Francis “Savaş asla çözüm değildir. Bu ‘anlamsız kıyım’ın bitmesi yönünde çağrı yapmayı kendime görev biliyorum” dedi.

“Bütün liderler barışçıl ve saydam çözümler yerine savaşa odaklanıyor”

G20’nin amacının ‘ülkeler arasındaki ekonomik ilişkileri barışçıl yollarla çözmek ve ticaret kanunları konusunda anlaşmak’ olduğunu belirten Francis, şunları söyledi:

Fakat herkes barışçıl ve saydam bir şekilde tartışıp sonuca varmayı değil de çatışmayı, silahlanmayı arttırmayı, direkt ya da doğrudan olarak savaşlara dahil olmayı tercih ederse bu mümkün olmaz.

Francis ‘bileşenlerin ekonomik ve sosyal meseleler, aktif ya da pasif çatışmalardaki birlik algısı konusunda trajik bir çelişki ve kararsızlık olduğunu’ vurguladı.

Papa ayrıca ‘öncelik ırk, millet, din ve kültür ayrımı yapmadan fakirlere, mültecilere, zulme uğrayanlara verilsin’ çağrısında bulundu.


Karınca Dış Haberler