Ana SayfaGüncelPolis bu kez Veli Saçılık’ın ampute omzunu kırdı

Polis bu kez Veli Saçılık’ın ampute omzunu kırdı

HABER MERKEZİ – Veli Saçılık’ın kolunun koparılmasının yıldönümünde bu kez ampute omuzu polislerce kırıldı. Saçılık’ın ampute omuzunun kırıldığı anlar ise objektiflere yansıdı. Saçılık, “Omuz düzelir ama Nuriye ve Semih’in hayatı söz konusu” dedi.

5 Temmuz 2000 tarihinde Burdur Cezaevi’ndeki tutuklulara yönelik “Hayata Dönüş’ün provası” olarak bilinen operasyon sırasında dozerin kepçe darbesiyle Veli Saçılık’ın koparılan kolunun geri kalan bölümü, 17 yıl sonra Yüksel Caddesi’nde polislerce kırıldı.

Saçılık’ın kolunun koparıldığı 5 Temmuz’un yıldönümünde Yüksel Caddesi’ndeki eyleme müdahale eden polis, Saçılık’ı yarım kalan kolunun üzerine düşürerek, ampute omzunu kırdı.

İşlerine geri dönmek için Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile Yüksel Caddesi’nde eylem başlatan ve 238 gündür direnen Saçılık, kırılan omuzu için gittiği İbni Sina Hastanesi’nin önünde basın açıklaması yaptı.

Saçılık, yaşadıklarını şöyle anlattı:

Polis 3-4 gündür saldırmıyordu. Birden çok sert saldırdılar. Yüzüme gaz sıktılar. Elimle gaz sıkmamaları için polisin önünü kapattığımda birisi kolumu çekip omzumun üzerine düşürdü beni. Ne olduğunu anlayamadım ama köprücük kemiğim kırılmış. Ben hastaneye giderken de 12 arkadaşımızı gözaltına almışlar.

Biz orada barışçıl bir eylem yapıyoruz. İşimizi geri istiyoruz. Onlar bir heykeli esir aldılar. Nuriye ve Semih’in ismini her yerde yasaklamak istiyorlar. Biz de barikat neredeyse oraya gidip Nuriye ve Semih diyoruz. Bundan dolayı çok saldırıyorlar.

Annemi yerde sürüklediler, bana yapmadıkları işkenceyi bırakmadılar. Ama 237 gündür oradayız. Kopmadığımızı anlayamadılar. Yarın yine orada olurum omzuma rağmen. Omuz düzelir ama Nuriye ve Semih’in hayatı söz konusu. 117 gündür açlar. İşlerini istiyorlar.

Hükümetten hocalarımızı derhal işe almalarını istiyoruz. Bu zulme de son versinler. Bizi bastırmak istiyorlar. Çok haklıyız. Onların yalanlarına karnımız tok. Bizim karnımız adalete aç. Adalet için mücadele etmeye davam edeceğiz.

Saçılık’ın ampute omzunun kırıldığı anlar ise dihaber muhabiri Barış Boyraz tarafından fotoğraflandı.

Acılar içerisinde yere düşen Veli Saçılık, omzunun kırıldığı anda bir polis tarafından bacağından yerlerde sürüklenmeye çalışıldı.

Bir polis de Saçılık’ın başında durup eliyle bir şeyler işaret ederken, Veli Saçılık’ın üzerindeki tişörtte bulunan Che Guevara fotoğrafının da polise bakması ilginç kareler oluşturdu.


Kaynak: dihaber